Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Bergheim

Cultuur proeven gaat tijdens een vakantie Bergheim wel lukken. Dit Franse stadje ligt aan de beroemde 'Route des Vins' waar de Elzasser wijnen worden gemaakt. Proeven van Riesling en Pinot Gris doe je met uitzicht op de glooiende wijngaarden en groene heuvels. Ook in Bergheim zelf kun je cultuur snuiven. Het centrum met de stenen huizen, geplaveide straatjes en fleurige bloemen voert je terug naar de middeleeuwen.

Vakantie Bergheim

Appartement Bergheim

Een middeleeuws stadje dat omringd wordt door groene wijngaarden. Dat is Bergheim in een notendop. Het Franse stadje ligt in de Elzas en is de perfecte plek voor een romantische vakantie dicht bij huis. Helemaal als je in een appartement in Bergheim verblijft en ’s avonds een flesje Pinot Gris opentrekt. Overdag koop je die bij een van de wijnboerderijen aan de Route des Vins. Al kun je natuurlijk ook Bergheim zelf bewonderen en je vergapen aan de vakwerkhuizen en geplaveide straatjes. Ook hier is het ’s avonds, met de straatverlichting aan, romantiek verzekerd.

Vakantie in middeleeuws Bergheim

Te midden van de groene heuvels en wijngaarden van de Franse Elzas ligt het middeleeuwse stadje Bergheim. Dankzij de oude huizen met kleurrijke luiken, de geplaveide pleinen en de vele fleurige bloemen is Bergheim schilderachtig te noemen. Hier kun je heerlijk flaneren door middeleeuwse straatjes en in een van de restaurants proeven van de beroemde wijn uit de Elzas. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Bergheim niet om het Maison des Sorcières heen. In dit ‘huis van de heksen’ kom je alles te weten over het roemrijke verleden van middeleeuws Bergheim. Of maak een wandeling over de stadsmuren van Bergheim en kijk uit over het glooiende landschap van de Elzas.

Elzasser wijn proeven aan de Route des Vins

Het sprookjesachtige landschap van de Elzas ontdekken kun je ook doen vanuit je eigen auto. Bergheim ligt aan de beroemde 'Route des Vins' waar je bij de groene wijngaarden Riesling en Pinot Gris kunt proeven. Je favoriete fles wijn neem je mee terug naar het appartement in Bergheim. Proost hier na een ontspannen avond in het binnenzwembad en de sauna samen op de vakantie Bergheim. De volgende morgen je roes uitgeslapen? Dan is het Château du Haut-Kœnigsbourg op slechts 18 minuten rijden een bezoek waard. Al is het alleen al om de middeleeuwse meubels en wapens die hier te bewonderen zijn. Overigens is ook de buitenkant van het kasteel met de ronde torens en rode muren imposant.