Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Bergheim

Vakantie Bergheim

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Elzas
  4. Bergheim

Cultuur proeven gaat tijdens een vakantie Bergheim wel lukken. Dit Franse stadje ligt aan de beroemde 'Route des Vins' waar de Elzasser wijnen worden gemaakt. Proeven van Riesling en Pinot Gris doe je met uitzicht op de glooiende wijngaarden en groene heuvels. Ook in Bergheim zelf kun je cultuur snuiven. Het centrum met de stenen huizen, geplaveide straatjes en fleurige bloemen voert je terug naar de middeleeuwen.

Vakantie Bergheim

Appartement Bergheim

Een appartement in het Franse stadje Bergheim is de ideale uitvalbasis voor een culturele vakantie. Bergheim ligt in de groene Elzas streek waar de wijngaarden van de 'Route Des Vins' het decor bepalen. Dat groene landschap wordt bij Bergheim onderbroken door middel van middeleeuwse stadsmuren.
Het appartement van TUI bevindt zich tussen deze muren, waar ook smalle steegjes en pittoreske pleintjes versierd met fonteinen te vinden zijn. Je kunt op je gemak door deze straatjes struinen en binnenstappen bij het 'Maison des Sorcières'. In dit 'Huis van de Heksen' - zoals het huis ook wel wordt genoemd - hoor je verhalen van de roemrijke geschiedenis van middeleeuws Bergheim.

Vanuit het appartement in Bergheim kun je ook kiezen voor een wandeling over de stadsmuren en zo het schilderachtige decor van de wijngaarden bekijken.

Vakantie in middeleeuws Bergheim

Te midden van de groene heuvels en wijngaarden van de Franse Elzas ligt het middeleeuwse stadje Bergheim. Dankzij de oude huizen met kleurrijke luiken, de geplaveide pleinen en de vele fleurige bloemen is Bergheim schilderachtig te noemen. Hier kun je heerlijk flaneren door middeleeuwse straatjes en in een van de restaurants proeven van de beroemde wijn uit de Elzas. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Bergheim niet om het Maison des Sorcières heen. In dit ‘huis van de heksen’ kom je alles te weten over het roemrijke verleden van middeleeuws Bergheim. Of maak een wandeling over de stadsmuren van Bergheim en kijk uit over het glooiende landschap van de Elzas.

Elzasser wijn proeven aan de Route des Vins

Het sprookjesachtige landschap van de Elzas ontdekken kun je ook doen vanuit je eigen auto. Bergheim ligt aan de beroemde 'Route des Vins' waar je bij de groene wijngaarden  Riesling en Pinot Gris kunt proeven. Je favoriete fles wijn neem je mee terug naar het appartement in Bergheim. Proost hier na een ontspannen avond in het binnenzwembad en de sauna samen op de vakantie Bergheim. De volgende morgen je roes uitgeslapen? Dan is het Château du Haut-Kœnigsbourg op slechts 18 minuten rijden een bezoek waard. Al is het alleen al om de middeleeuwse meubels en wapens die hier te bewonderen zijn. Overigens is ook de buitenkant van het kasteel met de ronde torens en rode muren imposant.