Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Boofzheim

Vakantie Boofzheim

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Elzas
  4. Boofzheim

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een autovakantie in de Elzas. Tijdens een vakantie in Boofzheim gaat u voor even terug in de tijd als u door de stad met de vele Franse vakwerkhuizen struint. Het pronkstuk van de Franse stad aan de Rijk is de Kerk van Saint Etienne, gelegen in hartje centrum. Tevens kunt u de boot pakken naar Straatsburg en dwalen in de straatjes van het 'Grande Île'.

Vakantie Boofzheim

Typisch Frans dorpje aan de Rijn

Al rijdend langs de oever van de Rijn, op een smal weggetje, nadert u het pittoreske stadje Boofzheim. Tijdens deze autovakantie in Oost-Frankrijk gaat u voor even terug in de tijd. Niet alleen de prachtige Franse vakwerkhuizen zullen u meteen opvallen, maar ook de kerk van Saint Etienne, midden in het centrum, is een opvallende bezienswaardigheid in Boofzheim. Vooral de glas-in-lood ramen en de klokkentoren zijn erg mooi. Deze kerk is in handen van de katholieken en protestanten geweest. In het verleden is er veel gevochten om deze kerk, tegenwoordig is het een katholieke kerk en hebben de protestanten hun eigen kerk. Na zo'n culturele dag kunt u op de camping van TUI nog even een duik nemen in het zwembad.

De zonsondergang aflezen in Straatsburg

Uw culturele vakantie in Boofzheim houdt niet op in dit stadje zelf. Op zo’n half uurtje rijden vanaf uw camping nadert u de prachtige stad Straatsburg. Maar u kunt natuurlijk ook de boot pakken en via de Rijn naar deze hoofdstad van de Elzas varen. Vooral het 'Grande Île' - wat de historische stadskern van Straatsburg herbergt - is een echte aanrader tijdens uw dagtrip in Straatsburg.
Struin hier door de smalle straatjes langs de vakwerkhuizen in Zuid-Duitse stijl die leiden naar de 'Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg', het pronkstuk van de stad. Deze Romaans-Gotische kathedraal uit de 12e eeuw is niet alleen het grootste gebouw van de stad, maar ook de bekendste. Vooral het astronomische uurwerk is een heuse bezienswaardigheid. U kunt hier namelijk de stand van de planeten aflezen en meteen even kijken hoe laat de zonsondergang begint. De zonsondergang brengt de kathedraal in romantische sferen. U kunt hier van genieten terwijl u van een kaasfondue geniet bij 'Cap'tain Flam' in Straatsburg.