Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Bourbon L'Archambault

Vakantie Bourbon L'Archambault

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Auvergne
  4. Bourbon L'Archambault

Stap tijdens een vakantie Bourbon-l’Archambault in de voetsporen van Madame de Montespan en dompel u onder in het heilzame water waar deze voormalige Franse hoofdstad van de hertogen van Bourbon bekend om staat. Of neem een duik in de geschiedenis van de Bourbons tijdens een middeleeuws bezoek aan de ruïnes van het Château des Ducs de Bourbon.

Vakantie Bourbon L'Archambault

Ontspan in het heilzame water

Halverwege Moulins en het woud van Tronçais ligt in de Franse streek Auvergne het  kuuroord Bourbon-l’Archambault. De Romeinen bouwden hier niet voor niks al in de Oudheid een nederzetting: vanaf dat moment waren de thermen al geliefd bij Koninklijke en Keizerlijke hoven. Stap in de voetsporen van Madame de Montespan, de maîtresse van de Zonnekoning, en voel het heilzame water op uw huid. Vervolgens kunt u verder ontspannen in het buitenzwembad van het hotel van TUI, waar Madame de Montespan vroeger een van de vooraanstaande gasten was. Met een prachtig uitzicht op het Château des Ducs de Bourbon waant u zich een ‘God in Frankrijk’. 

Een duik in de geschiedenis van de Bourbons

Naast het thermale water word je tijdens een vakantie Bourbon-l'Archambault ook ondergedompeld in de geschiedenis van de Bourbons, bijvoorbeeld bij de ruïnes van het 13e eeuwse Château des Ducs de Bourbon. Tijdens een bezoek aan dit kasteel voel je even hoe het is om in de Middeleeuwen geleefd te hebben: een gids, gekleed naar de stijl van die tijd, leid je langs de wapenruimte en de ingerichte zalen van de drie noordelijke torens om vervolgens te eindigen bij het schitterende uitzicht over de bossen en de stad.

Ook de Tour Quiquengrogne, gebouwd door Lodewijk II, is een belangrijke bezienswaardigheid. Hij bouwde deze ronde toren voor het opstellen van kanonnen en om toezicht over de stad te kunnen houden. Nu is er een zaal ingericht met als thema de ‘100-jarige oorlog’ aan het einde van de Middeleeuwen en een tentoonstelling over de geneeskunde uit deze periode.