Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Bourbon L'Archambault

Een vakantie in Bourbon L'Archambault staat volledig in het teken van ontspanning. Geniet van het heilzame water waar dit gastvrije kuuroord in de Franse Auvergne bekend om staat. Of ontdek de schoonheid van het heuvelachtige landschap en de ruïnes van de Middeleeuwse burcht die hoog boven de stad uit torent. Reken maar dat je na je vakantie weer helemaal opgeladen naar huis terugkeert.

Vakantie Bourbon L'Archambault

Ontdek de thermale baden van Bourbon L'Archambault

Het historische kuuroord Bourbon L'Archambault bevindt zich in het hart van de Franse Auvergne, omringd door glooiende groene heuvels en prachtige vergezichten. Deze plek staat al sinds de oudheid bekend om de therapeutische en heilzame werking van het water. Een vakantie in Bourbon L'Archambault is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan de thermale baden. Leuk om te weten: Madame de Montespan, de maîtresse van koning Lodewijk XIV, was ook een groot liefhebber van de thermen. Na afloop helemaal ontspannen? Dan kun je bij het hotel van TUI nog even nagenieten aan het buitenzwembad of met een drankje op het terras. Het uitzicht op het Château des Ducs de Bourbon maakt het vakantieplaatje helemaal af.

De rijke geschiedenis van de Bourbons

Een vakantie Bourbon L'Archambault is niet alleen geschikt voor een ontspannen vakantie in Frankrijk, maar ook voor liefhebbers van Franse geschiedenis. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ruines van Château des Ducs de Bourbon, een imposant middeleeuws kasteel. Tijdens een rondleiding door het Chateau waan je je heel even terug in de tijd van de Bourbondynastie. En vanaf de hoogste toren heb je een fenomenaal uitzicht over de daken van de stad en het omliggende landschap. C'est magnifique!