Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Châteauneuf sur Isère

Wandel- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een Vakantie Châteauneuf-sur-Isère. Dit plaatsje in het Franse departement Drôme wordt ook wel liefkozend de ‘hoofdstad van de perzik’ genoemd. Volg de botanische route naar de heuvel van Chatelard of ontdek de schitterende landschappen in natuurpark de Vercors. Liever cultuur snuiven? Vanaf het vakantiepark van TUI ben je in no-time in Valence.

Vakantie Châteauneuf sur Isère

Natuurschoon in Châteauneuf-sur-Isère

In het Franse departement Drôme, op ongeveer 11 kilometer van de bruisende stad Valence, ligt Châteauneuf-sur-Isère. Dit plaatsje strekt zich, zoals de naam al doet vermoeden, uit langs de rivier Isère. Châteauneuf-sur-Isère wordt ook wel liefkozend ‘hoofdstad van de perzik’ genoemd. In de lente zie je overal bloesems van perzik-, abrikozen- en kersenbomen die het tegen elkaar opnemen in een schoonheidswedstrijd. Maar er valt in de omgeving van Châteauneuf-sur-Isère nog veel meer natuurschoon te ontdekken. Een tip voor wandel- en natuurliefhebbers is de botanische wandelroute naar de heuvel Chatelard. Tijdens de wandeling passeer je verschillende beschermde bloemen- en plantensoorten zoals Oorsilenes, Alkanna en Duifkruid. Ook rozemarijn en andere kruidachtige planten zie je hier veel. Een andere populaire bezienswaardigheid die je zeker niet wil missen is de Vercors, een enorm natuurpark met indrukwekkende landschappen. De diepe kloven en groene valleien zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.

Ontdek de rijke geschiedenis van Valence

Zin om er op uit te gaan tijdens een vakantie Châteauneuf-sur-Isère? Vanaf het rustige vakantiepark van TUI rijd je in een kwartiertje naar het bruisende Valence, aan de oever van de Rhône. Maak kennis met de rijke geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan het Musée de Valence. Het museum bevindt zich naast de Romaanse kathedraal van Saint Apollinaire en beschikt over een uitgebreide collectie kunst en archeologische schatten. Na je bezoek wandel je verder naar het Parc Jouvet en geniet je vanaf een bankje in de schaduw van platanen en wilgen van het uitzicht op de stad.