Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Colombiers

Aan het Canal du Midi en tussen de wijngaarden van de Languedoc ligt het Franse dorpje Colombiers. Voor Bourgondiërs een perfecte plek voor een kampeervakantie. Dat komt omdat je na het varen over het beroemde kanaal kunt smullen van de wijn, de Franse kaasjes en het stokbrood. Rijd tijdens de vakantie Colombiers ook eens naar de Middellandse Zee voor een dagje strand. La vie est belle!

Vakantie Colombiers

Smullen van Frankrijk in Colombiers

La vie est belle tijdens een vakantie Colombiers. Bij dit Franse dorpje kampeer je namelijk tussen de wijngaarden van de Languedoc. Voor Bourgondiërs de perfecte bestemming tijdens een autovakantie. Zodra je het vakantiepark van TUI verlaat strekken de glooiende wijngaarden zich voor je uit. Rijd je in zuidelijke richting dan kom je bij de Middellandse Zee uit. Perfect voor een dagje strand. Wie in oostelijke richting rijdt, stuit al snel op de historische stad Béziers. Dankzij de rijkversierde kathedralen en basilieken is dit een perfect uitje voor cultuurliefhebbers. En natuurlijk stop je onderweg bij een wijnboerderij om van de Franse wijn te sippen. Cheers!

Varen over de Canal du Midi

Om het beroemde Canal du Midi kun je niet heen tijdens de vakantie Colombiers. Het dorp ligt niet voor niks aan dit kanaal. Kies voor een boottocht een vaar op je gemak door middeleeuwse stadjes en onder schaduwrijke bomen door. Tot je aankomt bij de sluizen van Fonsenares. Hier word je via 9 sluizen over een hoogte van 21,5 meter verplaatst. Een indrukwekkend schouwspel dat een heuse toeristische attractie is. Bijkomen doe je bij terugkomst op het vakantiepark door het stokbrood aan te snijden, de Franse kaasjes op tafel te leggen en de wijn in te schenken. Dat wordt genieten.