Profiteer nu nog van niet aanbetalen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Colombiers

Vakantie Colombiers

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Hérault
  4. Languedoc & Roussillon
  5. Colombiers

Colombiers is een klein plaatsje aan het Canal du Midi en ligt verscholen in het Zuid-Franse landschap. Hier kunt u naar hartenlust fietsen en wandelen langs het 250 kilometer lange kanaal en belandt u vanzelf op mooie plekjes zoals Béziers. Voor een dagje rust kunt u in Colombiers blijven en een wijntje proeven in de wijnkelder van het kasteel. En ook een strandvakantie in Colombiers kan prima bij Valras-Plage aan de Middellandse Zee.

Vakantie Colombiers

Canal du Midi: 250 kilometer plezier

Colombiers is een klein dorpje gelegen aan de oevers van het Canal du Midi in het Franse departement Languedoc & Roussillon. Dit kanaal, dat ook wel het ‘kanaal van het zuiden’ wordt genoemd, is 250 kilometer lang en mondt uit in de Middellandse Zee. Vanuit het vakantiepark van TUI kijkt u uit over het heldere water van het kanaal en verschillende fiets- en wandelroutes nemen u mee langs de mooiste plekjes.  

Fiets bijvoorbeeld naar de historische stad Béziers, ook wel de ‘hoofdstad van de wijngaarden van de Languedoc’ genoemd. U vindt in Béziers prachtige basilieken en kathedralen en net ten westen van de stad de sluis waar het Canal du Midi doorheen stroomt. Maak ook even een stop bij de wijngaard Villeneueve de Béziers. 

Heeft u meer oren naar een middagje op het strand, dan is de moderne badplaats Valras-Plage, op 20 minuten rijden,een aanrader. Op het brede, langgerekte strand van deze voormalige vissersplaats is er plek genoeg en zijn er voldoende watersportactiviteiten. Aan de boulevard is het een gezellige bedoening met alle aanwezige terrassen.

De vesting van Carcassonne

Heeft u zin om een dagje de bezienswaardigheden van Zuid-Frankrijk op te zoeken? Een bezoek aan Carcassonne zal niet misstaan in uw fotoalbum. Deze oude stad heeft de mooiste citadel van Europa en staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het toeristentreintje neemt u mee langs de walmuren waar de hoge torens bovenuit steken. Carcassonne is ook erg leuk tijdens een familievakantie Colombiers. Er zijn namelijk regelmatigshows met ridders, koetsen en zwaarden op de toernooivelden of bij de vestingmuren. Vergeet niet een leuke souvenir mee te nemen uit een van de winkels voor thuis en voor de kids een mooie prinsessenjurk of een houten zwaard. ’s Avonds kunt u zich neervlijen op een van de vele gezellige terrassen terwijl de stad wordt opgelicht door duizenden lichten.  

In de voetsporen van de Romeinen

Blijft u liever een dagje in Colombiers zelf? Ook hier is er van alles te beleven. Maak bijvoorbeeld een wandeling over een weg waar u in de voetsporen van de Romeinen treedt. La Via Domitia loopt van de ene kant van het dorp naar het andere. Of bezoek de Saint-Sylvestre - Sainte-Colombe. Deze kerk werd gebouwd in west-gotische stijl tussen de 5e – 8ste eeuw en is prachtig in al haar eenvoud. Dorst gekregen? Dat lekkere glaasje wijn kunt u ook proeven in de wijnkelder van het Château de Colombiers.