Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Crèches sur Saône

In het oosten van Frankrijk ligt het charmante Bourgondische dorp Crèches sur Saône. De plaats is gelegen bij twee wijnstreken, de Mâconnais en de Beaujolais. Maak een tocht langs wijngaarden, kastelen en de glooiende weiden via de wijnroute die deze twee streken verbindt. Bezoek ook het middeleeuwse centrum van het dorp, met het nabij gelegen Château d’Estours. De slotgrachten, stenen torens en koetspoort vormen een sprookjesachtig decor.

Vakantie Crèches sur Saône

Het door wijngaarden omgeven Crèches sur Saône

Omgeven door glooiende weiden, wijngaarden en kastelen ligt het Oost-Franse dorp Crèches sur Saône. Dit gezellige Bourgondische dorp is gelegen aan de rivier Saône. Leef tijdens de vakantie in Crèches sur Saône als een Bourgondiër en geniet van prachtige regionale rode en witte wijnen. Maak een tocht langs oude abdijen, kastelen, wijngaarden en kelders aan de wijnroute Mâconnais-Beaujolais. In deze wijnstreken worden wijnen zoals Chardonnay, Pouilly-Fuissé en Sauvignon Blanc gemaakt. Vergeet niet als je deze route pakt om ook de Rots van Solutré te bezoeken. Parkeer je auto aan de voet van de rots en maak een wandeling naar de top om van een prachtig uitzicht te genieten. Neem je camera mee voor mooie foto’s van het groene landschap en de nabijgelegen kleurrijke dorpen.

Het sprookjesachtige Château d’Estours

Het 4 sterren hotel van TUI ligt op slechts 500 meter van het centrum van Crèches sur Saône. Dit dorp is rijk aan cultureel en architecturaal erfgoed. In het historische centrum staat onder meer de 10e-eeuwse Romaanse Saint-Jacques kerk met een mooi piramidevormig dak. Bezoek ook het nog altijd bewoonde middeleeuwse Château d’Estours. De slotgrachten, koetspoort met brug en stenen torens zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.