Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Dinan

Ga dit jaar op vakantie naar een van de meest gefotografeerde plekken van Frankrijk en keer terug naar de middeleeuwen. Dinan is geliefd vanwege de vakwerkhuizen, geplaveide straatjes en historische bezienswaardigheden in het oude centrum. Maar tijdens een vakantie Dinan kun je ook niet om het stenen kasteel en de middeleeuwse stadswallen heen. Bijkomen van het sightseeing doe je in de vissershaven met een fruit du mer.

Vakantie Dinan

Appartement Dinan

Wanneer je 's ochtends de deur van je appartement in Dinan, een sfeervol middeleeuws stadje in de Franse regio Bretagne, uitstapt, word je begroet door een charmant tafereel van geplaveide straatjes, stenen vakwerkhuizen en in de verte het kasteel Porte du Guichet. Struin door het historische centrum en neem plaats in een van de gezellige cafés voor een lekker ontbijtje. Onder het genot van een verse croissant en een café noir bedenk je wat je die dag gaat doen. Wordt het een bezoekje aan de basiliek Saint-Sauveur, of toch een wandeling langs de oevers van de rivier Rance? Je bepaalt het helemaal zelf tijdens je vakantie in een appartement in Dinan.

Een culturele vakantie in fotogeniek Dinan

Als cultuurliefhebber kom je tijdens een vakantie Dinan ogen tekort. Het oude centrum van deze middeleeuwse stad is een van de meest gefotografeerde plekken van heel Frankrijk. Dinan ligt in de regio Bretagne en dankt zijn uiterlijk aan de oude stadswallen en het stenen kasteel. Tijdens een vakantie Dinan kun je het kasteel beklimmen en de middeleeuwse stadsmuren van dichtbij bewonderen. Maar ook het uitzicht op de Rance rivier en de omliggende bossen is indrukwekkend. In de avonduren is de oude haven van Dinan de plek waar je van de Franse keuken proeft. Geniet van een fruit du mer terwijl de zon langzaam achter de dobberende vissersbootjes verdwijnt.

De schilderachtige bezienswaardigheden van Dinan

Bij TUI verblijf je tijdens een vakantie Dinan in een appartement met zwembad. Begin de dag met een frisse duik voordat de verse croissant voor je klaar staan bij het ontbijt. Vervolgens is het tijd om het schilderachtige centrum van Dinan te verkennen. Vakwerkhuizen met houten zuilen en hoge ramen vormen het decor. De geplaveide straatjes en ateliers waar glasblazers en beeldhouwers aan het werk zijn maken het plaatje compleet. Een authentiek souvenir vinden moet in Dinan wel lukken. Breng ook eens een bezoek aan de basiliek Saint-Sauveur die in renaissance stijl is gebouwd. Hier is het in de Engelse tuin goed toeven onder de schaduwrijke rozenhagen.