Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Dinan

Vakantie Dinan

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Bretagne
  4. Dinan

Ga dit jaar op vakantie naar een van de meest gefotografeerde plekken van Frankrijk en keer terug naar de middeleeuwen. Dinan is geliefd vanwege de vakwerkhuizen, geplaveide straatjes en historische bezienswaardigheden in het oude centrum. Maar tijdens een vakantie Dinan kun je ook niet om het stenen kasteel en de middeleeuwse stadswallen heen. Bijkomen van het sightseeing doe je in de vissershaven met een fruit du mer.

Vakantie Dinan

Appartement Dinan

Bent u een echte cultuur liefhebber of gewoon op zoek naar rust en sfeer tijdens uw vakantie? Dan is de Franse stad Dinan met zijn vele bezienswaardigheden zeker een aanrader. Ingesloten door bijna 3 kilometer aan stadswallen torent Dinan met het kasteel Porte du Guichet trots boven de Rance uit.
Het appartement van TUI ligt vlakbij het historische centrum waardoor het de perfecte uitvalsbasis is om de omgeving te verkennen. Zodra je de poorten van de stad doorwandelt waan je je in de middeleeuwen. De vakwerkhuizen uit de 15e eeuw sieren de straatjes en zorgen voor een historische sfeer. Een bezoek aan de 14e eeuwse basiliek Saint-Sauveur mag dan ook eigenlijk niet ontbreken.

Wandel ook even naar de sfeervolle haven. Niet alleen vindt u hier vele 15e eeuwse winkels waar wevers, glasblazers en beeldhouwers hun vak uitoefenen, ook is dit een ideaal vertrekpunt voor een wandeling. Wandel langs de oevers van de Rance en volg het voormalige jaagpad die u zal leiden door de groene omgeving. Teruggekomen in het appartement van TUI kan de dag afgesloten worden met een verfrissende duik in het binnenzwembad. Als dit geen rustgevende zomervakantie is…

Een culturele vakantie in fotogeniek Dinan

Als cultuurliefhebber kom je tijdens een vakantie Dinan ogen tekort. Het oude centrum van deze middeleeuwse stad is een van de meest gefotografeerde plekken van heel Frankrijk. Dinan ligt in de regio Bretagne en dankt zijn uiterlijk aan de oude stadswallen en het stenen kasteel. Tijdens een vakantie Dinan kun je het kasteel beklimmen en de middeleeuwse stadsmuren van dichtbij bewonderen. Maar ook het uitzicht op de Rance rivier en de omliggende bossen is indrukwekkend. In de avonduren is de oude haven van Dinan de plek waar je van de Franse keuken proeft. Geniet van een fruit du mer terwijl de zon langzaam achter de dobberende vissersbootjes verdwijnt.

De schilderachtige bezienswaardigheden van Dinan

Bij TUI verblijf je tijdens een vakantie Dinan in een appartement met zwembad. Begin de dag met een frisse duik voordat de verse croissant voor je klaar staan bij het ontbijt. Vervolgens is het tijd om het schilderachtige centrum van Dinan te verkennen. Vakwerkhuizen met houten zuilen en hoge ramen vormen het decor. De geplaveide straatjes en ateliers waar glasblazers en beeldhouwers aan het werk zijn maken het plaatje compleet. Een authentiek souvenir vinden moet in Dinan wel lukken. Breng ook eens een bezoek aan de basiliek Saint-Sauveur die in renaissance stijl is gebouwd. Hier is het in de Engelse tuin goed toeven onder de schaduwrijke rozenhagen.