Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Excenevex Plage

Vakantie Excenevex Plage

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Franse Alpen
  4. Haute Savoie
  5. Excenevex Plage

Twijfelt u dit jaar tussen strand en bergen? Tijdens een vakantie Excenevex Plage is de keuze zo gemaakt. Dit plaatsje ligt namelijk in de Haute Savoie van Frankrijk, maar de camping van TUI ligt aan het langwerpige Lac Léman mét zandstrand. Neem een duik in het grootste meer van Europa of stap in een kano om de omgeving te verkennen. En met de kleine metropool Genève aan de overkant, is een culturele dagtrip ook zo gemaakt.

Vakantie Excenevex Plage

Overnachten aan het meer van Genève

In het oosten van Frankrijk, in de Haute Savoie en omgeven door de Zwitserse Alpen, ligt het plaatsje Excenevex Plage. Uw camping van TUI ligt direct aan het meer van Genève, het Lac de Léman. Dit meer is het grootste meer van Europa en hier bevindt zich ook het enige zandstrand van het meer. Het Lac de Léman leent zich uitstekend voor watersportactiviteiten. Je kunt er onder andere zeilen, roeien, kanoën en natuurlijk zwemmen.

Blijft u liever op de camping zelf tijdens een vakantie Excenevex Plage, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Gaat u genieten bij het zwembad of lekker ontspannen op het terras van uw stacaravan?

De 'kleine' metropool

Aan de andere kant van het meer van Genève, ligt de kleine metropool Genève. De smalle straatjes rond het Place du Bourg du Four in het centrum nodigen uit om uren in rond te slenteren. Ook herbergt de stad een aantal bijzondere bezienswaardigheden waaronder het culturele hoogtepunt Jet d'Eau. Deze fontein spuit het water 140 meter de lucht in. Ook de vele groene parken in de stad zijn een bezoek waard tijdens uw culturele dagtrip Genève.

Middeleeuws Yvoire

Een bezoek aan het middeleeuwse stadje Yvoire zou eigenlijk ook niet mogen ontbreken tijdens een vakantie Excenevex Plage. De tuinen van Château d’Yvoire nodigen uit tot een sprookjesachtige wandeling door haar vele groen. Yvoire zelf is van oudsher een bescheiden vissersdorpje en lid van de Vereniging van Mooiste Dorpen van Frankrijk.  Dat belooft dus wat!