Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Fouras

Bienvenue à Fouras! Met de uitgestrekte stranden aan de Atlantische Oceaan, eeuwenoude kastelen en prachtige natuur voel je je in dit dorp in Charentes-Martime zeker welkom! Zonnebaden op Plage du Nord, kastelen als Fort Vauban en het beroemde Fort Boyard ontdekken en fietsen op Île d’Oléron: tijdens een vakantie in Fouras kom je nog tijd tekort! En vergeet ook vooral de krakende baguettes, verse mosselen en koele rosé niet. Oeh lala, la douce France!

Vakantie Fouras

Op het strand van Fouras

Aan de Atlantische Kust van Frankrijk ligt het gezellige dorp Fouras. Dankzij de ligging op een schiereiland word je hier tijdens een vakantie in Fouras omringd door de knalblauwe Atlantische Oceaan en uitgestrekte stranden. Vanaf het appartement in Fouras wandel je zo het zand op en plof je lekker neer op een bedje. Heerlijk relaxen met uitzicht op de eilanden île de Ré en Île d’Oléron. En heb je het prachtige Fort Vauban al gezien? De historische bezienswaardigheden komen letterlijk naar je toe tijdens deze strandvakantie! Het kasteel uit de 11e eeuw is een bezoek meer dan waard. Niet all een vanwege het museum, maar vooral vanwege het fenomenale uitzicht op de eilanden en de heldere zee. Fotocamera in de aanslag! Wil je nog meer cultuur snuiven tijdens een vakantie in Fouras? Maak dan een boottocht naar Fort Boyard, bekend van het populaire televisieprogramma. Wie weet vind jij ook wel een schat…

Ontdek de natuur van Charantes-Maritime

Een vakantie in de streek Charantes-Maritime staat vooral in het teken van urenlang strandplezier. In en rond het appartement in Fouras liggen volop stranden, er is altijd een mooi plekje te vinden. Zoek je de rust op van het Plage Sud of kies je voor Plage Nord met volop eettentjes? Hier smul je van oesters en mosselen recht uit de zee, baguettes met brie en de kinderen zullen zeker blij zijn met een ‘glace’. Ben je een echte natuurliefhebber? Tijdens een strandvakantie in Fouras maak je dan zeker eens een uitstapje naar Île de Ré en Île d’Oléron. Spot meer dan 250 vogelsoorten, help de vissers met het vangen van mosselen maar vooral: geniet van de vele bomen met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Voor echte sportievelingen zijn er fietsen te huur waarmee je de eilanden helemaal kunt ontdekken. Na zo’n dag vol actie kom je heerlijk bij in het ruime appartement in Fouras. Terwijl de kinderen in het zwembad plonzen, geniet je op het terras van een koel glas rosé en een schaaltje olijven. Je bent ten slotte op vakantie in Frankrijk!