COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Gimouille

Vakantie Gimouille

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Bourgogne
  4. Gimouille

Verwen jezelf met een vakantie naar Gimouille. Dit kleine dorp ligt in de regio Bourgogne, midden in Frankrijk. Hier werd het bourgondische leven uitgevonden. Neem het er dus van en dompel je onder in de wellness. Neem je de kinderen mee? Die vermaken zich zeker bij het avonturenpark van de buren. Voor een extra bourgondisch tintje kun je het beste naar de stad Nevers. Daar geniet je aan de Loire van de lekkerste boeuf bourguignon...

Verwennerij in Gimouille

Geef je vrije dagen een bourgondisch tintje en kies voor een vakantie naar Gimouille. Dit vredige dorp ligt namelijk in de Franse regio Bourgogne, de bakermat van het bourgondische leven. Na 5 minuten rijden vanaf het kleine Gimouille bereik je het vakantiepark van TUI. Bossen en velden omringen het park, waar je op alle mogelijke manieren ontspanning kunt vinden. Dat kan bijvoorbeeld in de wellness of aan de rand van het zwembad. Kunnen de kids gelijk wat stoom afblazen! Een andere goede plek daarvoor is trouwens ook het naastgelegen avonturenpark.

Fietsen bij Gimouille

Natuurliefhebbers voelen zich zeker thuis in Gimouille. Dwars door het 200 hectare grote park ontdek je verschillende wandel- en fietsroutes. In de omgeving loopt ook het fietspad La Loire à Vélo. De hele route telt maar liefst 900 kilometer, maar je kunt tijdens een vakantie in Gimouille ook een deel van de route afleggen. Fiets dan ook eens langs het Château du Marais, een charmant kasteel aan het Canal Latéral à la Loire.

Bourgondische trip naar Nevers

Om je vakantie een extra bourgondisch tintje te geven, kun je het beste naar de stad Nevers rijden. Deze ligt op 20 minuten van Gimouille. Wandel door de kronkelende straten en spot onderweg de kathedraal van Saint Cyr en Sainte Julitte. Uniek aan dit gotische gebouw is dat het niet één apsis heeft, maar twee. In de oudste vind je een fresco uit 1100. Is het al tijd om te eten? In het centrum vind je talloze restaurants om te genieten van een echte boeuf bourguignon.

Bekijk alle vakanties Gimouille (1)