Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Jausiers

Vakantie Jausiers

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Franse Alpen
  4. Provence
  5. Jausiers

Voel u de koning te rijk tijdens een vakantie in Jausiers. U overnacht hier namelijk in een prachtig kasteel van waaruit u geniet van het 'bellevue' op de Franse Alpen. De blauwe bergmeertjes stralen rust uit en weerspiegelen de ruige omgeving: van hevige rotsformaties tot groene weides waar berggeiten gretig staan te grazen. Echte pedaalridders kunnen in Jausiers de uitdagende route Col de Bonette fietsen.

Vakantie Jausiers

Appartement Jausiers

Voor een sportieve vakantie in de Franse Alpen zit je in een appartement in Jausiers goed. Dit dorpje ligt nabij het Nationale Park Mercantour waar wandelpaden je tot boven de boomgrens voeren. Tussen de bomen door kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht op besneeuwde bergtoppen en het Meer van Jausiers. Na een flinke wandeling kun je in dit meer een frisse plons nemen om vervolgens aan de oevers wat zonnestralen mee te pakken.

Bent u meer een fietser? Vanuit Jausiers loopt de hoogst verharde weg in Europe de Col de Bonette op, dus neem de mountainbike maar mee. In het appartement van TUI, dat is gevestigd in een prachtig Beierse kasteel, kun je na afloop de wellness opzoeken en ontspannen.

Overnachten in een kasteel

Aan de voet van de Franse Alpen ligt het idyllische dorpje Jausiers. Het kerkje van het dorp torent hoog boven de huizen uit, maar valt in het niet tussen de reusachtige en beboste bergen. Aan de rand van het dorp ligt het meer van Jausiers waar bij warm weer mensen hun badlakens neerleggen en een duik nemen voor wat verkoeling. 

Wanneer u omhoog kijkt richting de bergtoppen ziet u ongetwijfeld Le Château des Magnans, het boegbeeld van het dorpje. Het kasteel is in Beierse stijl gebouwd en dateert uit 1914. Spierwitte muren met vele bogen en ornamenten geven het een koninklijk aanzicht. Vandaag de dag is het kasteel omgetoverd tot een hotel waar u tijdens uw vakantie in Jausiers verblijft. Dankzij de verschillende wellness faciliteiten en de rustige ligging komt u geheid helemaal tot rust. 

'Into the wild'

In de nabije omgeving kun je tijdens een autovakantie in Jausiers vele buitenactiviteiten ondernemen, zoals een uitdagende fietstocht. Jausiers ligt namelijk aan het begin van de Col de Bonette, de hoogste verharde weg in Europa en is een populaire fietsroute. 

Naast fietsen kun je ook lange wandeltochten maken in het Nationale Park Mercantour. Het park ligt voor een groot deel boven de boomgrens, waardoor je een prachtig zicht hebt op de ruige omgeving, kleine bergmeren en vlekken van eeuwige sneeuw. Grote kans dat je hier berggeiten, gemzen en steenbokken tegenkomt!