Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Jura

Vakantie Jura

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Jura

Bergen, meren, watervallen en kabbelende beekjes, voor natuurliefhebbers is een vakantie naar de Jura een waar genot. Wist u echter dat er tussen al dit natuurschoon vele leuke bezienswaardigheden verborgen liggen? Om nog maar te zwijgen over de culinaire hoogstandjes. Ontdek de Bordeaux wijnen en Franse raclettes tijdens een vakantie aan de Frans - Zwitserse grens.

Vakantie Jura

Aanbieding Jura

Al rijdend door het noorden van Frankrijk, onderweg naar het Franse berggebied de Jura, kun je op eigen tempo genieten van het prachtige bosrijke landschap met tal van wijngebieden, die worden gedomineerd door de met sneeuw bedekte Alpen. Maar niet alleen het panorama maakt de Jura de moeite waard. Ook de beroemde wijncultuur en de vele meren zijn kenmerkend voor dit gebied. Je verblijft met TUI op een camping in Bonnal, een gemoedelijk plaatsje gelegen in het hart van de regio Franche-Comté. De camping ligt op een landgoed en vlak bij vind je verschillende (vis)meren, te bereiken via een loopbrug over rivier de Ognan. Of ga tijdens een familievakantie met de kids zwemmen in het nabijgelegen Lac de Bonnal, waar je door de omliggende bossen trouwens ook prima kunt wandelen en fietsen. Klinkt een vakantie naar de Franse Jura je als muziek in de oren, maar wil je niet te veel betalen? Boek dan een van onze aanbiedingen naar de Jura. Of boek nu alvast voor volgend jaar en profiteer van onze vroegboekkorting.

 De Jura: het gebied van duizend meren

In het gebergte de Jura, gelegen aan weerszijden van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland op zo'n zeven uur rijden vanaf Nederland, vind je water in alle vormen, soorten en maten. Een deel van de Jura heet 'het gebied van de duizend meren' en dat is niet voor niets. In Le Frasnois, ook wel 'Klein Schotland' genoemd, kun je uitkijken over vier van deze meren. Ook het stuwmeer van Vouglans is prachtig. Dit grote meer met zijn turquoise water, omgeven door mooie bossen, biedt allerlei watersportmogelijkheden. Je kunt hier onder andere zeilen, kajakken en surfen. In het gebied van deze meren vind je nog meer water. Een wandelpad van circa 4 kilometer voert je langs 31 watervallen in de vallei van Hérisson. In de Jura vind je tevens vele rivieren waar je onder leiding van een gediplomeerde instructeur het vliegvissen onder de knie kunt krijgen.

Ornans: Klein Venetië aan de Comte

Naast de indrukwekkende natuur vind je ook talloze andere bezienswaardigheden in de Jura, waaronder lieflijke dorpjes en fraaie steden als Ornans, een stad dat door de Fransen ook wel 'Klein Venetië aan de Comte' wordt genoemd. De huizen staan hier namelijk - net als in Venetië - op palen aan de oever van de rivier de Loue. Ornans bezit tevens enkele noemenswaardige bezienswaardigheden, waaronder het Kasteel van Ornans met zijn bijzondere uitzicht, maar ook de Saint Laurent kerk, vlak bij gelegen bij de 4 sterren camping van TUI. Tijdens een zomervakantie in Ornans kun je eens per week een marktbezoeken waar je Franse wijnen en regionale specialiteiten als allerlei soorten kaas kunt inslaan om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten bij de tent. Bon voyage!