Lacanau

Vakantie Lacanau

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Atlantische Kust-Aquitaine
  4. Gironde
  5. Lacanau

Het water is tijdens een vakantie in Lacanau nooit ver te zoeken. Neem een duik in het zwembad van een appartement of vakantiewoning in Zuid-Frankrijk. Fiets een rondje door de bossen rondom het Étang de Lacanau. Of pak je surfplank en trotseer de hoge golven van de Golf van Biskaje. Even wat anders? Dan kun je tijdens een stedentrip Bordeaux een operavoorstelling bijwonen in het rijkelijk versierde Grand Théâtre.

Vakantie Lacanau

Last minute Lacanau

Tijdens een Last Minute in Lacanau draait het veelal om water. De stranden in Lacanau Océan en het grote zoetwatermeer zijn de grootste attracties van deze plaats aan de westkust van Frankrijk. Het dorp in de Gironde bestaat uit twee gedeeltes: het dorp Lacanau Ville en de badplaats Lacanau Océan. Laatstgenoemde staat vooral bekend als surfspot aan de Franse Atlantische Kust. Het aangename klimaat, de hoge golven en de vele surfbars vormen de ingrediënten voor een ideale surfvakantie. Enkele goede surfplekken zijn Plage Central, Nord en Sud. Wanneer de zon aan het einde van de dag langzaam wegzakt in de zee, raden wij aan om nog even te blijven zitten, want de zonsondergang is hier prachtig. De omgeving van Lacanau leent zich goed om fietstochten te maken. Vlakke gedeeltes worden hier namelijk afgewisseld met heuvels. Je kunt zelf een fiets meenemen tijdens een autovakantie, maar er zijn ook genoeg plekken waar je een fiets kunt huren.
Ook is Lacanau de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip naar Bordeaux. De gehele binnenstad van deze historische stad, met imposante bezienswaardigheden als de middeleeuwse Port de la Lune, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overal water tijdens een vakantie Lacanau

Waterliefhebbers opgelet: tijdens een vakantie in Lacanau kun je niet om het vele water heen. Je kunt hier namelijk kiezen: een vakantiewoning aan het Étang de Lacanau? Of een appartement aan de Golf van Biskaje? Wat je ook kiest, beide wateren zijn tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk van TUI nooit ver. Om ook het zwembad niet te vergeten. Wie tijdens een actieve vakantie in Frankrijk eerst de oevers van het meer wil verkennen, kan een fiets huren bij de vakantiewoning in Lacanau. Maak een tocht rondom het sprankelende water, door heerlijk geurende pijnboombossen. Kun je niet wachten om naar het strand te gaan? Het Plage Centrale is niet alleen ideaal voor een verfrissende duik in de heldere Golf van Biskaje, maar is dankzij de hoge golven ook the place to be voor surfers. Hier worden niet voor niets regelmatig grote surfwedstrijden gehouden. Huur dus snel een surfplank en trotseer de golven. Of kijk rustig toe hoe anderen dat proberen.

Kunstzinnige stedentrip Bordeaux

Lukt het je om tijdens een vakantie in Lacanau even weg te komen uit het water? Maak dan een stedentrip naar Bordeaux. Gelegen aan, je raadt het al, het water. Van de rivier de Garonne, om precies te zijn. Breng een bezoek aan het Musée des Beaux Arts, met werken van onder andere Picasso, Renoir en Matisse. Of woon voor een unieke ervaring tijdens een vakantie in Frankrijk een operavoorstelling bij in het Grand Théâtre de Bordeaux. Alleen al het bouwwerk zelf, met Korinthische zuilen, is een bezoek meer dan waard.