VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Languedoc & Roussillon Kust

Vakantie Languedoc & Roussillon Kust

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Languedoc & Roussillon Kust

In het zuiden van Frankrijk is het aan de kust van de regio Languedoc & Roussillon goed toeven tijdens een zonvakantie. Azuurblauwe baaien, bruisende badplaatsen en de bergen van de Pyreneeën zorgen voor een schilderachtig decor. Tijdens een vakantie in Languedoc & Roussillon kun je bij TUI verblijven in populaire badplaatsen als Cap d'Agde en Argelès sur Mer. Bezoek zeker ook de middeleeuwse sprookjesstad Carcassonne.

Vakantie Languedoc & Roussillon Kust
Bekijk alle vakanties Languedoc & Roussillon Kust (20)

Last minute Languedoc & Roussillon Kust

Met zijn azuurblauwe baaien, gouden zandstranden en middeleeuwse dorpjes is de Zuid-Franse Languedoc & Roussillon kust een lust voor het oog. En hadden we al verteld over de uitgestrekte wijngaarden? Je schiet hier dan ook schilderachtige vakantiekiekjes. In de badplaats Cap d’Agde bijvoorbeeld. Met zijn 11 verschillende stranden en mondaine jachthaven vol luxe zeilboten. Of in Argelès-sur-Mer met zijn hoge bergtoppen van de Franse Pyreneeën. Zo kun je in de koudere maanden een Last Minute Languedoc & Roussillon boeken en al fietsend de renners van Tour de France achterna.

Bekijk alle Last Minutes Languedoc & Roussillon Kust (16)

Het decor van de Languedoc & Roussillon kust

De Languedoc & Roussillon kust is een van de meest schilderachtige regio's in Zuid-Frankrijk. Groene bergen worden hier afwisselend met azuurblauwe baaien. En middeleeuwse dorpjes worden omringd door glooiende wijngaarden. Vanwege het mediterrane klimaat zijn vooral de badplaatsen in Languedoc en Roussillon erg geliefd. Bij TUI kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe camping in de badplaats Argelès sur Mer. Wakker worden doe je hier met uitzicht op de imposante bergen van de Pyreneeën. Of doe een dutje onder de zon op het langgerekte Plage des Pins strand. Maar ook dankzij de vele terrasjes in het centrum van Argelès sur Mer is het hier goed toeven tijdens een vakantie aan de Languedoc & Roussillon kust.

Zonnen in Cap d'Agde

Dankzij de 11 verschillende zandstranden is de badplaats Cap d'Agde een ideale plek voor een zonvakantie aan de Languedoc & Roussillon kust. Bij TUI verblijf je hier in een appartement of bungalow met altijd wel een strand op loopafstand. Houdt er wel rekening mee dat het Heliopolis strand het grootste naturistenstrand ter wereld is en zonnebaden hier naakt gebeurt. Cap d'Agde staat ook bekend om de bruisende jachthaven vol dobberende zeilboten. Vanuit hier is een boottocht langs de baaien van de Languedoc & Roussillon kust een aanrader. Boodschappen doe je bij terugkomst op markt bij de Quai du Vieux Cap promenade. Franse kaasjes, Provençaalse kruiden en verse groenten zorgen samen voor een geurige maaltijd.

Sprookjesachtig Carcassonne

Met steden als Montpellier, Perpignan en Carcassonne mag een cultureel uitstapje niet ontbreken tijdens een vakantie aan de Languedoc & Roussillon kust. Vooral Carcassonne lijkt regelrecht afkomstig uit een prentenboek. Dit middeleeuwse stadje ligt bovenop een heuveltop en is dankzij de 52 stadstorens en stenen ommuring sprookjesachtig te noemen. Binnen de stadsmuren van Carcassonne bevinden zich middeleeuwse huizen, geplaveide straatjes en klaterende fonteinen. Alsof je zo de middeleeuwen binnen wandelt. Ook het uitzicht op de omliggende groene heuvels is onvergetelijk. Verblijf je op de 5 sterren camping in Valras-Plage? Dan is het een uurtje rijden naar Carcassonne.

Bekijk alle vakanties Languedoc & Roussillon Kust (20)