VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Laurac-en-Vivarais

Vakantie Laurac-en-Vivarais

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Ardèche
  4. Laurac-en-Vivarais

Ten midden van de uitlopers van de rivier de Ardèche ligt het Franse dorpje Laurac-en-Vivarais. Actievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie op de camping van TUI. Voor je het weet sta je bij de Pont d'Arc brug waar je naartoe kunt peddelen over de rivier de Ardèche. Maak tijdens een vakantie in Laurac-en-Vivarais ook eens een autorit naar het middeleeuwse dorpje Largentière waar je het kasteel kunt bezoeken.

Vakantie Laurac-en-Vivarais

Culinaire lekkernij aan de rivier La Ligne

Voor een actieve vakantie in de Franse Ardèche zit je goed in het dorpje Laurac-en-Vivarais. Tijdens een kampeervakantie op de camping van TUI verblijf je te midden van het ruige gebergte van de Ardèche. Steile rotskliffen, beboste hellingen en de uitlopers van de rivier de Ardèche domineren hier het beeld. Stap tijdens een autovakantie gerust uw vertrouwde vervoersmiddel in voor een tocht langs de rivier La Ligne op een steenworp afstand van de camping in Laurac-en-Vivarais.

U kunt tijdens deze rit niet alleen stoppen bij de rotsstrandjes langs de rivier, maar ook bij een van de vele wijnboerderijen, zoals 'Derocles Serge', van de wijn en Franse kaasjes proeven. Bezoek ook eens het nabijgelegen, middeleeuwse dorpje Largentière waar schilderachtige straatjes met huizen versierd met zandstenen gevels het decor vormen. In dit dorpje, op nog geen 10 minuten rijden vanaf de camping, is het kasteel van Largentière met zijn kerkers en torens een bezienswaardigheid.

Kajakken onder de Pont d'Arc

Een van de mooiste en meest bekende plekken van de Ardèche is de Pont d'Arc. Tijdens een vakantie in Laurac-en-Vivarais kun je deze natuurlijke brug, die de Ardèche rivier overspant, per kajak bereiken en zelf onder deze rotsachtige boog door peddelen. Op zo'n 15 minuten rijden van de camping in Laurac-en-Vivarais vind je het dorpje Ruoms waar je bij 'Evasion Canoe' een kajak kunt huren en zo de turquoise gekleurde rivier op peddelt. Overigens vind je in nabijheid van de Pont d'Arc de grot van Chauvet die ook tot een van de bezienswaardigheden van de Ardèche behoort. De prehistorische muurschilderijen van rennende bizons en vechtende neushoorns zijn een indrukwekkend plaatje.