Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Le Lauzet-Ubaye

Pak de water- en wandelschoenen maar alvast in voor de vakantie naar Le Lauzet-Ubaye. In dit typisch Provençaalse dorp staat je een actieve vakantie te wachten. Je verblijft direct aan het 20 kilometer lange Lac de Serre-Ponçon, waar je kunt zwemmen, waterfietsen, windsurfen... Trek wel de waterschoenen aan, want het strand bestaat hier voornamelijk uit kiezels. Wil je wandelen? In Le Lauzet-Ubaye ontdek je de mooiste wandelingen.

Vakantie Le Lauzet-Ubaye

Actieve vakantie in Le Lauzet-Ubaye

Een vakantie naar Le Lauzet-Ubaye brengt je naar de oevers van het Serre-Ponçon-meer in de Alpes-Haute-Provence. Dit departement vind je in het zuidoosten van Frankrijk. Je verblijft buiten het dorp Le Lauzet-Ubaye op een camping van TUI op 300 meter van het 20 kilometer lange stuwmeer, tussen de steile berghellingen. Pak de waterschoenen maar in, want vlakbij de camping ligt een groot kiezelstrand. Natuurlijk neem je gelijk een frisse duik in het water. En wist je dat je hier uitstekend kunt waterfietsen, kajakken en windsurfen? Dat wordt absoluut een actieve vakantie!

Wandelen rondom Le Lauzet-Ubaye

Op een kwartier rijden met de auto van de camping ligt het dorp Le Lauzet-Ubaye. Houd onderweg erheen je ogen open voor watervallen en de Romeinse brug over de Ubaye-rivier. Le Lauzet-Ubaye is een typisch Provençaals dorp met een rustgevende sfeer. Je vindt er enkele restaurants en winkels, maar je komt hier niet voor een dag vol vertier. Dit is tijdens de vakantie in Le Lauzet-Ubaye trouwens wel een prima startpunt voor wandelingen door de omringende Alpen. Je treft er fenomenale uitzichten over de ongerepte omgeving.