Les Arcs sur Argens

Vakantie Les Arcs sur Argens

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Côte d'Azur
  4. Les Arcs sur Argens

Stap in de auto en rijd naar het zuiden van Frankrijk voor een vakantie in Les Arcs sur Argens. Dit stadje ligt in de heuvels aan de Côte d'Azur, vlakbij de stad Fréjus. Bourgondiërs voelen zich er zeker thuis dankzij de Provençaalse keuken en bijpassende wijnen. Je verblijft midden in het middeleeuwse centrum van Les Arcs sur Argens. Hier slenter je door kronkelende straatjes en bewonder je onderweg de oude kapel van Saint Pierre.

Vakantie Les Arcs sur Argens

Een bourgondische vakantie Les Arcs sur Argens

Echte bourgondiërs boeken een vakantie naar Les Arcs sur Argens. Dit stadje ligt in Zuid-Frankrijk, op een half uur rijden van de stad Fréjus aan de Côte d'Azur. Les Arcs sur Argens is een karakteristiek plaatsje in de Provence. Het bevindt zich op een heuvel, tussen de wijngaarden en cipressen en bestaat vooral uit middeleeuwse huisjes. Ook het hotel van TUI is gevestigd in zo'n middeleeuws gebouw uit de 11e eeuw. Smulpapen vinden er vanzelf hun weg naar het hotelrestaurant. Dit serveert namelijk de heerlijkste Franse gerechten. Natuurlijk maak je het diner compleet met een glas lokale Côtes de Provence-wijn. Santé!

Historie en strand aan de Côte d'Azur

Les Arcs sur Argens is dankzij zijn middeleeuwse uitstraling een genot om lopend te ontdekken. Stap het hotel uit en je staat al tussen de middeleeuwse huizen van de Parage-wijk. Struin er naar hartenlust door de nauwe straatjes. Onderweg bewonder je de Romaanse kapel van Saint Pierre met de klokkentoren. Een extra pluspunt van Les Arc sur Argens is zijn centrale ligging. Van hieruit ben je met de auto zó bij de stranden van de Côte d'Azur. Een aanrader is het brede zandstrand van Esclamandes, bij de monding van de Argens-rivier. Hier beleef je tijdens de vakantie in Les Arcs sur Argens de ideale strandsiësta.