Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Lorgues

Tijdens een vakantie in Lorgues te midden van de Franse streek Provence kom je terecht in een historische ommuurde stad met pittoreske straatjes en pareltjes als de enorme kerk ‘Église Collégiale St.-Martin’. Maar ook een tocht door de natuur van de Côte d’Azur in het departement Var is geweldig, met de vele wijngaarden, olijfgaarden en bloemkwekerijen in de omgeving. Perfect voor een wandelvakantie.

Vakantie Lorgues

De pittoreske straatjes van Lorgues

Op autovakantie richting de Franse plaats Lorgues door het prachtige landschap van de Provence brengt je langs vele olijfgaarden en wijngaarden. In de verte zie je de enorme kerk ‘Église Collégiale St.-Martin’ al liggen: de vakantie in Lorgues is nu echt begonnen! Wie weet ga je er na het uitpakken van de spullen meteen wel even een kijkje nemen om de bezienswaardigheden in de kerk te bekijken, zoals de marmeren Madonna met Kind uit 1694 van Pierre Puget en het orgel van Augustin Zeiger. Het oude stadje zelf is ook een lust voor het oog en een feestje om in rond te dwalen. Een groot deel van de stad stamt uit de 18e eeuw, en wordt omgeven door middeleeuwse stadsmuren en stadspoorten. Hoe leuk is het om tijdens een vakantie Lorgues te wandelen door pittoreske steegjes die je steeds weer verrassen met nieuwe inkijkjes en mooie plekjes.

Van wijngaarden tot bloemkwekerijen

Naast een portie cultuur kunnen natuurliefhebbers ook hun hart ophalen met urenlange wandeltochten door de weelderige natuur rondom Lorgues. Ingeklemd tussen het Esterelmassif en het Massif des Maures in de Côte d’Azur kan de natuur rond Lorgues niet anders dan bijzonder zijn. Behalve wijngaarden en olijfbomen vind je hier ook rotsen, bos en bloemkwekerijen onder de fonkelende Zuid-Franse zon. Terug in het vakantiehuis van TUI wacht de luxe van het zwembad al, om de voeten weer wat rust te gunnen.