COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Malaucène

Vakantie Malaucène

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Provence
  4. Malaucène

Een vakantie Malaucène ten zuiden van Frankrijk is een droom voor wielrenners en liefhebbers van de Tour de France. Je zit hier namelijk op een steenworp afstand van de Mont Ventoux, een behoorlijke sportieve uitdaging. Maar ook voor een ontspannen vakantie in de Provence ben je in Malaucène aan het juiste adres. Struin over de gezellige markt en ontdek de streekproducten uit de Vaucluse. Of bewonder het Palais des Papes in Avignon.

Vakantie Malaucène voor tourliefhebbers

Wellicht is meedoen aan de officiële Tour de France een beetje te hoog gegrepen, maar de imposante Mont Ventoux beklimmen is wel degelijk een optie tijdens een vakantie Malaucène. Dit Franse dorp in het departement Vaucluse geldt namelijk als een van de officiële startpunten voor de beklimming van de Mont Ventoux per fiets. Het 4 sterren vakantiepark van TUI bevindt zich vlakbij deze beroemde berg en op loopafstand van het centrum van Malaucène, ideaal toch? Begin je dag goed met een heerlijk verse croissant van de lokale bakker. Met een goed ontbijt achter je kiezen heb je vast energie genoeg om de Mont Ventoux te bedwingen. Het is even flink doortrappen, en de scherpe bochten zijn een behoorlijke uitdaging, maar je inspanningen worden dubbel en dwars beloond. Bovenaan de 1.920 meter hoge berg wacht een fenomenaal uitzicht over het omliggende landschap. En wanneer je na de afdaling weer terug bent op het vakantiepark kun je heerlijk ontspannen bij het overdekte zwembad of in de sauna.

De Provençaalse charme van Malaucène

Geen wielerfan? Ook dan hoef je je niet te vervelen tijdens een vakantie Malaucène. Ontdek het Provençaalse landschap tijdens een ontspannen wandeling. Of breng een bezoek aan de wekelijkse markt waar je verschillende streekproducten uit de Provence kunt kopen. Specialiteiten uit de Vaucluse? Dat zijn toch wel de olijven: olijfbomen groeien al sinds de oudheid in de Vaucluse en de telers zijn met recht trots op hun handelswaar. Maak je liever een uitstapje met de auto? Malaucène is ideaal gelegen ten opzichte van veel leuke bezienswaardigheden en interessante steden in de Provence. Bezoek bijvoorbeeld Avignon op nog geen uur rijden van Malaucène. Hier vind je onder andere het Palais des Papes, het grootste Gotische paleis dat ooit werd gebouwd. Het paleis staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en die plek is meer dan verdiend. De enorme zalen en kapellen zullen zeker indruk maken.

Bekijk alle vakanties Malaucène (1)