Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Murol

In het hart van de Franse Auvergne is het rustige dorpje Murol de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. De luxe camping van TUI wordt omringd door slaperige vulkanen, dichte bossen en diepblauwe meren als het Lac Chambon. Tijdens een vakantie Murol kun je de renners van de Tour de France achterna en de Puy de Dôme beklimmen. Of bezoek het middeleeuwse kasteel van Murol voor een heuse riddershow.

Een actieve vakantie aan Lac Chambon

Middenin Frankrijk is het slaperige dorpje Murol de ideale bestemming voor een actieve vakantie. Murol ligt in de groene regio Auvergne die bekend staat om zijn slapende vulkanen, heldere meren en dichte bossen. Bij TUI verblijf je tijdens een vakantie Murol op een luxe camping nabij het stuwmeer Lac Chambon. Dit spiegelende meer is de ideale plek om watersporten als kanoën, windsurfen en suppen te beoefenen. Maar je kunt er ook goed ontspannen op een van de zandstrandjes. De groene heuvels zorgen ondertussen voor een schilderachtig uitzicht.

Het indrukwekkende decor van de Puy de Dôme

Tijdens een vakantie Murol kun je niet om de Puy de Dôme heen. De hoogste vulkaan van de Auvergne is al van verre te zien. En misschien heb je de berg wel eens voorbij zien komen op TV terwijl de renners van de Tour de France omhoog fietsten. Ook onder paragliders is de Puy de Dôme een bekende hotspot. Terwijl je zelf omhoog fietst kun je deze daredevils door de lucht zien zweven. En met helder weer zie je in de verte de besneeuwde top van de Mont Blanc liggen. Bijkomen van de tocht doe je op de luxe camping van TUI. Maar bezoek eerst eens het middeleeuwse kasteel van Murol om riddershows en demonstraties van vechtkunst bij te wonen.

Bekijk alle vakanties Murol (1)