Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Niederbronn-Les-Bains

Vakantie Niederbronn-Les-Bains

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Elzas
  4. Niederbronn-Les-Bains

Het Franse kuuroord Niederbronn-Les-Bains ligt er vredig bij aan de voet van de Noord-Vogezen. Dit plaatsje is al sinds Romeinse tijden bekend om zijn mineraal- en geneeskrachtige bronnen, zoals de Liese en Source Romaine. Naast een plons in het water kunt u tijdens een vakantie Niederbronn-Les-Bains ook de rijke geschiedenis induiken tijdens een bezoek aan het kasteel van Wasenbourg of Maison de L’Archéologie.

Vakantie Niederbronn-Les-Bains

Een Romeins kuuroord

Als u een liefhebber bent van de spa en mooie landschappen, dan is een vakantie naar Niederbronn-Les-Bains iets voor u. Dit charmante plaatsje is gelegen in de Franse Elzas, tegen de Duitse grens, en wordt omringd door de Noord-Vogezen. De vakwerkhuizen, de bosrijke omgeving en de rivier die door deze thermenstad stroomt, dragen allen bij aan een idyllisch beeld. 

Niederbronn-Les-Bains is al sinds Romeinse tijden bekend om zijn thermale bronnen, zo getuigt ook de benaming van een van de bekendste bronnen: Source Romaine. Een andere bekende bron is de Liese die ook wel de ‘Keltische bron’ wordt genoemd. De Liese is echter wat aan de kille kant met zijn 10 graden. 

Een duik in de historie van Niederbronn-Les-Bains 

Om meer te weten te komen over de Romeinen kunt u tijdens een vakantie Niederbronn-Les-Bains een bezoek brengen aan Maison de L’Archéologie, waar u middels archeologische vondsten meer komt te weten over de rijke historie van de stad. Of breng een bezoek aan de ruïnes van het kasteel van Wasenbourg waar u nog indrukwekkende beeldhouwkunst terug kunt vinden aan de muren. Dit kasteel wordt ook wel een van de mooiste ruïnes van de Elzas genoemd.

Na al deze indrukken of een middag dobberen bij ‘Valvital’ is het maar een klein stukje lopen naar het comfortabele hotel van TUI gelegen in het centrum van Niederbronn-les-Bains.