Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Plouescat

In het Franse vissersdorp Plouescat ontdek je tijdens een zonvakantie de indrukwekkende Côte des Sables. Plouescat ligt namelijk aan deze Bretonse kustlijn met verborgen stranden, grillige rotspartijen en glooiende duinen. Om ook de historische menhirs niet te vergeten. Kanoën langs de kust is een aanrader. Bezoek tijdens de vakantie Plouescat ook zeker het centrum met de middeleeuwse Les Halles en Saint-Pierre kerk.

Vakantie Plouescat

Op ontdekking langs de indrukwekkende Côte des Sables

Alsof je een strip van Asterix en Obelix bent binnen gestapt. Zo kun je een vakantie Plouescat het beste omschrijven. Dit pittoreske vissersdorp op het Franse schiereiland Bretagne ligt aan de indrukwekkende Côte des Sables. Verborgen zandstranden, glooiende duinen en grillige rotspartijen bepalen het uitzicht tijdens een wandeling langs de kust. Om ook de menhirs niet te vergeten. Uitrusten doe je op een van de goudkleurige stranden. De camping van TUI ligt aan Plage de Porsmeur dus je bent er zo. Vanwege de lage waterstand van de Atlantische Oceaan is dit strand ideaal voor kinderen. En ook voor het maken van kanotochten langs de indrukwekkende kust.

Cultuur proeven in Plouescat

Toe aan wat cultuur? Bezoek tijdens de vakantie Plouescat dan het historische centrum van de stad. Vooral de Romaanse Saint-Pierre kerk is dankzij de statige kerktoren imposant te noemen. En omdat de kerktoren 58 meter hoog is zie je ‘m al van veraf pronken. Wandel vervolgens door naar Les Halles dat al sinds de middeleeuwen een overdekte marktplaats is. De eiken balken en het leien dak geven het gebouw echt een historische uitstraling. Iedere zaterdag wordt er nog altijd een markt gehouden. De ideale plek om van het lokaal bekende defar (dessert met vruchten, room en eieren) te proeven. Doe gelijk de boodschappen voor de barbecue van vanavond en ontspan voor de stacaravan met een goed glas wijn en versgebakken baguette.