VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Pomport

Vakantie Pomport

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Atlantische Kust-Aquitaine
  4. Dordogne
  5. Pomport

Het decor van het Franse dorp Pomport dat bestaat voornamelijk uit talloze wijngaarden laat zich goed lenen voor een fietstocht door de wijnregio van de Dordogne. Bezoek tijdens een vakantie in Pomport al fietsend het 'Chateau Cluzeau' en proef hier de lekkerste wijnen van de streek. Spring na deze wijnproeverij voor wat verkoeling in het meer naast de camping van TUI.

Vakantie Pomport

Wijngaard hoppen

Verscholen tussen de beboste weilanden en wijngaarden van de Franse Dordogne ligt het dorpje Pomport. Dit plattelandsdorpje laat zich kenmerken door stenen boerderijen die de wijnmakers als thuis beschouwen. Tip: vergeet de fietsen niet mee te nemen tijdens een vakantie in Pomport, want je kunt deze wijnboeren het beste bezoeken tijdens een ontspannen fietstocht. Vooral het Château Bélingard is een aanrader om te bezoeken. Deze wijnmakerij is prachtig gelegen op de hellingen van het dorp van Pomport, met uitzicht op de vallei van de Dordogne. Maak tijdens een rondleiding kennis met het volledige scala van de zorgvuldig gekoesterd wijnen.

De kastelen rondom Pomport

De omgeving van Pomport wordt naast dat het versierd wordt door uitgestrekte wijngaarden, ook opgevuld met prachtige kastelen, waaronder Château Monbazillac. Tijdens een vakantie in Pomport rijd je vanaf de camping binnen 10 minuten hier naar toe. Dit slot kent prachtige rode torens die romantisch afsteken tegen de omliggende wijngaarden. Maar ook de binnenkant is wel een bezoekje waard met meubels uit de Renaissance. Eenmaal terug op de luxe 4 sterren camping van TUI is een duik in het nabijgelegen meer zo gemaakt.