Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Port Cogolin

Vakantie Port Cogolin

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Côte d'Azur
  4. Port Cogolin

Historisch, sfeervol en werelds. Zomaar drie kenmerken die van toepassing zijn op Port Cogolin. De Zuid-Franse badplaats ligt aan de beroemde Côte d’Azur en grenst aan de Golf van Saint-Tropez. Tijdens een vakantie Port Cogolin is een zeiltocht over de Middellandse Zee zo gemaakt. Ondertussen vergaap je je aan de dure jachten en luxe zeilboten. Of aan de middeleeuwse klokkentoren die boven Port Cogolin uitsteekt.

Vakantie Port Cogolin

Appartement Port Cogolin

Aan de Franse Côte d'Azur ligt de Provençaalse havenplaats Port Cogolin met zijn bezienswaardigheden zoals de 14e eeuwse klokkentoren Tour d’Horloge. In het gebied rondom de moderne jachthaven les Marines de Cogolin ligt het appartement in Port Cogolin.
Hier kun je in alle vrijheid een praatje maken met de vriendelijke lokale bevolking en verse vis inslaan voor een eigengemaakte Provençaalse bouillabaisse. Voor een verfrissende duik kun je in het zwembad bij het appartement van TUI terecht of in de Middellandse Zee. Het brede door palmen omgeven zandstrand Cogolin Plage is namelijk vlakbij, met strandstoelen om uitgebreid te zonnen.
Wissel stranddagen af met een stedentrip naar het mondaine Saint Tropez, waar eens beroemdheden als acteur Jack Nicholson verbleven. In het Museé de l'Annonciade hangen schilderijen van avantgardistische schilders die in de 1920er jaren in Saint Tropez verbleven, zoals Matisse, Signac en Derain.

Een mondaine zonvakantie in Port Cogolin

Dompel jezelf tijdens een vakantie Port Cogolin onder in de luxe van de Zuid-Franse Côte d’Azur en treed in de voetsporen van de rijken der aarde. Port Cogolin ligt aan de azuurblauwe Golf van Saint-Tropez en deze beroemde badplaats ligt dan ook op een steenworp afstand. Toch doet Port Cogolin niet onder aan zijn grote broer. Want ook hier proberen de dure jachten en indrukwekkende zeilboten elkaar de loef af te steken. Een zeiltocht over de Middellandse Zee is zo gemaakt. Maar vanuit het appartement van TUI, in een privépark aan zee, sta je ook zo op het zandstrand van Port Cogolin. Vergeet je zonnebrand niet mee te nemen!

Flaneren door het middeleeuwse centrum

Wist je dat Port Cogolin ook een historisch gezicht heeft? In het sfeervolle centrum bepalen klinkerstraatjes, stenen portieken en deuren met houtsnijwerk het decor. De middeleeuwse klokkentoren doet dienst als herkenningspunt, want die steekt overal bovenuit. En cultuurliefhebbers kunnen zich bij de Eglise Saint-Sauveur, Saint-Etienne vergapen aan de gotische versieringen en de romaanse bouwstijl. Zoek na het flaneren zeker een gezellig terras in het centrum op. Hier is het tijdens de vakantie Port Cogolin goed toeven met een wijntje en een salade Niçoise.