Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Propriano

De sfeervolle havenstad Propriano is gelegen in het zuiden van het zonnige Corsica. Tijdens een vakantie Propriano ben je verzekerd van een prachtige omgeving. Het kristalheldere water van de Middellandse Zee fonkelt je tegemoet, omringt door groene heuvels vol olijfbomen. Bezoek tijdens een zonvakantie Propriano de Notre Dame de Misecoricode of ga voor een strandvakantie op het warme zand van Plage du Phare.

Vakantie Propriano

Appartement Propriano

Groene heuvels, een helderblauwe Middellandse Zee en prachtige zandstranden: bezienswaardigheden genoeg op Napoleons geboorte-eiland Corsica. In het zuiden van het Franse eiland bijvoorbeeld, waar je vanuit een appartement in kustplaats Propriano zo op een van de lichtgouden zandstranden bent. Het Plage de Sampiero Corso bijvoorbeeld, ideaal voor een familievakantie met kinderen dankzij het langzaam in de blauwe Golf van Valinco aflopende zand. Ook handig, gezellig én voordelig: als je bij TUI een 3-kamer appartement in Propriano boekt, kun je hier met het hele gezin in overnachten. Toe aan een beetje Corsicaanse cultuur? Dan kun je een bezoek brengen aan de Notre Dame de Misericorde, waar je in alle rust de prachtige beelden en gekleurde plafondschilderingen kunt bewonderen.

Propriano: gezellige havenstad op Corsica

Tijdens een vakantie in Propriano kijk je je ogen uit. De pastelkleurige huizen, groene heuvels en uitgestrekte stranden zijn een lust voor het oog en maken Propriano een schitterend vakantieoord op Corsica. Er is voor ieder wat wils. Zo kunnen de cultuurliefhebbers een van de historische bezienswaardigheden bezoeken, terwijl de waterratten zich vermaken in de heldere Middellandse Zee. ’s Avonds is het tijd voor een borrel in de gezellige jachthaven van de stad. Tip van TUI: bestel tijdens een vakantie op Corsica eens een Cap Corse, een typisch Corsicaans aperitiefje op basis van wijn en geweekte sinaasappel.

Bezoek de Notre Dame de Misecoricode

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in Propriano is de bijzondere Notre Dame de Misecoricode. Deze prachtige historische kerk stamt uit 1870 en staat vooral bekend om de vele Corsicaanse concerten die er gegeven worden. Vergaap je aan de imposante standbeelden terwijl er engelachtig gezang door de kerk galmt. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een zonvakantie in Propriano! Voorkeur voor een strandvakantie op Corsica? Plage du Phare ligt op enkele minuten afstand van het centrum en het hotel in Propriano. Strijk neer op het oogverblindend witte zand of speel een potje strandvolleybal tijdens een familievakantie met kinderen.