VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Rignac

Vakantie Rignac

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Midi-Pyreneeën
  4. Rignac

Zet de wandelschoenen maar klaar voor een vakantie in Rignac. Omgeven door de groene heuvels van de Franse Vallée de l’Aveyron kun je in alle rust wandelen langs weilanden met paarden, stenen boerderijen en helderblauwe meertjes. Voor wat afwisseling kunt u tijdens uw autovakantie naar Belcastel rijden waar de geplaveide straatjes en het Château de Belcastel u in middeleeuwse sferen onderdompelen.

Vakantie Rignac

Wandelen door de groene Vallée de l’Aveyron

De Franse Vallée de l’Aveyron leent zich dankzij zijn groene heuvels perfect voor een actieve vakantie in de natuur. Dit gebied kunt u mooi gaan verkennen vanuit Rignac. Dit dorpje wordt omgeven door weilanden met paarden, stenen boerderijen en helderblauwe meertjes. Van massatoerisme is geen sprake, dus de kans is groot dat u tijdens een wandeling maar een handjevol mensen tegenkomt. Vergeet ook de zwemspullen niet mee te nemen tijdens uw vakantie in Rignac, want het appartement van TUI ligt aan een meer waar een verfrissende plons zo is gemaakt.

Middeleeuwse tijden herleven in Belcastel

Tijdens een vakantie in Rignac kunt u het naastgelegen dorpje Belcastel bezoeken en hier een middeleeuwse setting inwandelen. Met zijn geplaveide straatjes en stenen huizen draagt Belcastel niet voor niks het predicaat 'Les Plus Beaux Villages de France', oftewel een van de mooiste dorpje van Frankrijk.

Dé bezienswaardigheid is het Château de Belcastel dat met zijn vierkante kasteeltoren, hoektorens en ophaalbrug behoort tot een van de mooiste kastelen in Aveyron. Ook het smederijmuseum is een bezoek waard tijdens een familievakantie. Hier maakt u kennis met oude ambachten als klompen maken, smeden en visserij en scoort u meteen een origineel souvenir.