VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Rocamadour

Vakantie Rocamadour

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Lot
  4. Midi-Pyreneeën
  5. Rocamadour

Tijdens een vakantie naar Rocamadour ontdek je een bourgondisch paradijs op aarde. Dit dorp ligt in de bossen van de Midi-Pyreneeën, in het Franse departement Lot. Je slaapt er in een middeleeuws stadshart aan de rand van het Alzou-ravijn. Genieten van het uitzicht doe je hier het beste tijdens het diner onder de lindebomen. En verderop beklim je de Grand Escalier voor een ontmoeting met de Zwarte Madonna in de Chapelle Notre-Dame.

Op bedevaart naar Rocamadour

Een vakantie in Rocamadour brengt je naar een van de meest bezochte bedevaartplaatsen in Frankrijk. Dit dorp vind je midden in de natuurpracht van de Midi-Pyreneeën, in het departement Lot. Rocamadour is vooral bijzonder vanwege zijn ligging aan de rand van het Alzou-ravijn. Een groot deel van de huizen werd er zelfs in de rotsen uitgehakt. Reken dus maar dat je deze vakantie gaat genieten van een het uitzicht over de omringende bossen van het Causses du Quercy natuurpark. Het hotel van TUI vind je in hartje Rocamadour. Hier smul je 's avonds op het terras onder de lindebomen van de lekkerste streekgerechten.

Ontmoet de Zwarte Madonna

Vanuit het hotel wandel je de belangrijkste straat van Rocamadour in, de Rue Roland le Preux. Via de Porte Salmon loop je verder het middeleeuwse centrum in, langs winkeltjes, restaurants en cafés. Midden in het dorp ligt de Grand Escalier, een trap van 223 treden. Pelgrims moesten deze trap vroeger op de knieën beklimmen. Bovenaan de trap staan 7 verschillende kapellen en kerken, waarvan de Chapelle Notre-Dame het heilige der heiligen is. Binnenin deze kapel zie je de beroemde Zwarte Madonna en heb je toegang tot de hoofdkerk. Ben je voor een langere vakantie in Rocamadour? Neem dan zeker de tijd om alle religieuze gebouwen in deze bovenstad te bezoeken.

Bekijk alle vakanties Rocamadour (1)