Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Vakantie Roz-sur-Couesnon

Bienvenu, welkom, in Roz-sur-Couesnon, een pittoresk dorpje in het noorden van Bretagne. Geniet van het adembenemend mooie uitzicht over de baai van Mont Saint-Michel en neem een kijkje bij Chateau de Launay, een imposant kasteel uit de 14e eeuw. En natuurlijk laat je je de beroemde Franse ‘cuisine’ ook goed smaken tijdens je vakantie Roz-sur-Couesnon.

Vakantie Roz-sur-Couesnon

Bienvenu in Roz-sur-Couesnon

Tijdens een vakantie Roz-sur-Couesnon ontdek je een pittoresk dorpje in het noorden van Bretagne, een adembenemend mooie Franse streek waar natuur en cultuur hand in hand gaan. Het dorp Roz-sur-Coueson wordt ook wel ‘Le Balcon de la Baie’ genoemd door het fenomenale uitzicht wat je hier hebt over de baai van Mont Saint-Michel. Voor mooie uitzichten zit je ook in het appartementencomplex van TUI op twee kilometer van het dorp helemaal goed: vanaf je eigen balkon kijk je uit op een fraai polderlandschap. Na een heerlijk ontbijt met verse croissants bedenk je ’s ochtends welke bezienswaardigheden je vandaag wil bewonderen: wordt het Chateau de Launay, een indrukwekkend kasteel uit de 14e eeuw, of neem je liever een kijkje bij het landhuis Manoir de la Rue? Of misschien heb je meer zin in een ontspannen wandeling langs de baai?

Historie en cultuur in Fougères

Zin in een uitstapje tijdens je vakantie Roz-sur-Couesnon? Op ongeveer drie kwartier rijden van het dorp ligt Fougères, een oude stad met tal van historische bezienswaardigheden. Aan de Place aux Arbres, een openbaar park, bevindt zich het gemeentehuis en de imposante kerk van Saint-Léonard. Struin door het park naar beneden, naar de wijk Saint-Sulpice, en loop verder naar het kasteel van Fougères. Leuk om te weten: de torens van dit kasteel zijn één voor één aan het kasteel toegevoegd, respectievelijk in de 13e , 14e en 15e eeuw. Sluit je dag in Fougères in stijl af met een heerlijk diner in een van de authentiek Franse restaurantjes in het centrum.