NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Saint-Vincent-les-Forts

Voor actievelingen is een vakantie Saint-Vincent-Les-Forts een goed idee. Dat heeft alles te maken met de ligging van dit Zuid-Franse dorp in de Provence. Je kampeert hier zowel aan het azuurblauwe Lac de Serre-Ponçon als de 2.342 meter hoge Grand Morgon. Windsurfen, hiken en raften over de snelstromende L’Ubaye rivier zijn aanraders. Al is zwemmen in het ecologische zwembad aan het meer en met bergzicht net zo indrukwekkend.

Vakantie Saint-Vincent-les-Forts

Waterpret aan het Lac de Serre-Ponçon

Stel je eens voor dat je de zonnige dag begint met een duik in het ecologische zwembad dat tussen de steile bergen in ligt. En dat terwijl jij je baantjes zwemt de eerste kajakkers al voorbij varen op het naastgelegen, azuurblauwe gekleurde meer. Een vakantie Saint-Vincent-Les-Forts is echt enorm fotogeniek. Het dorp ligt in de Zuid-Franse Provence waarbij de camping van TUI aan het bekende Lac de Serre-Ponçon ligt. Perfect voor watersporters. Vanaf het meer kun je namelijk de woeste L'Ubaye rivier op peddelen. Al is windsurfen en zeilen over het meer zelf ook leuk.

Al wandelend de Grand Morgon beklimmen

Ook voor wandelaars is een vakantie Saint-Vincent-Les-Forts een goed idee. Kamperen doe je hier aan de voet van de 2.342 meter hoge Grand Morgon die goed te beklimmen is. Begin met een stevig ontbijt met vers gebakken croissants en jus d’orange en trek de wandelschoenen aan voor een indrukwekkende tocht. Via schaduwrijke bossen wandel je langzaam omhoog om op de top te genieten van het uitzicht op het meer van Serre-Ponçon. Bijkomen doe je bij terugkomst op de rustige camping waar een quiche lorraine zo is afgehaald bij het restaurant.