Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Sainte-Mère-Église

Cultuurliefhebbers zullen zich geen moment vervelen tijdens een vakantie Sainte-Mère-Église. Dat komt omdat deze historische badplaats in de Franse regio Normandië vooral bekend staat om invasiestranden als Utah Beach. Ook in Sainte-Mère-Église kun je indrukwekkende monumenten bekijken. Zo kom je bij de kerk alles te weten over het verhaal van de soldaat John Steele die met zijn parachute op de kerktoren landde.

Vakantie Sainte-Mère-Église

De bijzondere kerk van Sainte-Mère-Église

De naam zegt het eigenlijk al, maar tijdens een vakantie Sainte-Mère-Église draait het allemaal om een kerk. En niet zomaar een kerk, maar een historische kerk. Aan de kerktoren van Sainte-Mère-Église hangt namelijk een pop met parachute die de soldaat John Steele moet herdenken. Tijdens D-Day sprong hij uit het vliegtuig en landde hij met parachute en al op de kerk van het dorp. De kerk is inmiddels een soort van bedevaartplek voor cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Wil je meer weten over D-Day en de Tweede Wereldoorlog? Bezoek in het centrum van de stad dan Musée Airborne waar een replica van een oud zweefvliegtuig te vinden is.

Een historische dag op Utah Beach

Cultuurliefhebbers zullen zich sowieso prima vermaken tijdens een vakantie Sainte-Mère-Église. De Franse stad ligt niet voor niks in de regio Normandië die wereldberoemd is om de invasiestranden. Op 20 minuten rijden van het hotel van TUI ligt Utah Beach. Dit langgerekte strand wordt niet alleen gebruikt voor het maken van strandwandelingen en het luieren onder de zon, maar vooral voor het bekijken van historische bezienswaardigheden. Bunkers verstopt tussen de duinen, tankers op het strand en bommenwerpers in het Utah Beach D-Day Museum zorgen voor een indrukwekkende dag. Bijkomen doe je daarna in het hotel in Sainte-Mère-Église waar de uiensoep al klaar staat.