Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sampzon

Vakantie Sampzon

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Ardèche
  4. Sampzon

Hier begin je de dag met een vers croissantje van de bakker op de camping, terwijl je bedenkt wat er vandaag op het programma staat. Wordt het een kanotocht over rivier de Ardèche of toch liever luieren aan het strand bij de Pont d'Arc? Maar ook een wandeltocht naar de tafelberg Le Rochér de Sampzon en een bezoek aan het dorpje Balazuc behoren tot de mogelijkheden tijdens een vakantie Sampzon.

De kloof van de Ardèche

Gelegen tussen de rivieren de Ardèche, de Chassezac en de Ruissea de Vallier ligt het kleine Franse dorpje Sampzon. Vanwege de ligging zijn er genoeg wateractiviteiten die je kunt uitoefenen tijdens een vakantie in Sampzon. Ontdek bijvoorbeeld de kloof Gorges de l'Ardèche tijdens een kanotocht. Deze kloof heeft een enorme rotsformatie van kalksteen, uitgeslepen door rivier de Ardèche.
Voor een dagje ontspanning en waterplezier kun je het strand van de beroemde natuurlijke brug de Pont d'Arc bezoeken, die als een boog de rivier de Ardèche overspant. Na een kleine klauterpartij over deze boog vind je hier kleine grotten. Hier zal je - met een beetje geluk - 100 miljoen jaar oude ammonieten in de rotswand zien zitten.


In de top 100 mooiste dorpen van Frankrijk: Balazuc

Maar ook voor mensen die niet van water houden is er genoeg te doen tijdens een vakantie in Sampzon. Vanuit het dorp vertrekken heel wat wandel- en mountainbikeroutes. Aan te raden is om te wandelen of te fietsen naar de tafelberg Le Rochér de Sampzon. Hier heb je een uitzicht over de valleien van de Ardèche en de Chassezac. Of breng een bezoek aan het dorp dat behoort tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk: Balazuc. Waan je in de tijd van de Middeleeuwen in dit dorp en wandel langs de restanten van de stadswal en bewonder de Romaanse kerk en de vierkante kasteeltoren. Op de 3 sterren camping waar u verblijft, kunt u na een actieve dag uitrusten aan het zwembad. Als u nog energie over hebt, op de camping zijn er altijd wel mensen te porren voor een potje jeu de boules.

Bekijk alle vakanties Sampzon (1)