Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Sampzon

Tijdens een vakantie in Sampzon is er altijd wel iets te beleven. Stap in een kano en volg de rivier Ardèche door het groene heuvellandschap. Of verbaas je tijdens een actieve wandelvakantie in Zuid-Frankrijk over de hoge kliffen van het Réserve naturelle nationale des gorges de l'Ardèche. En de betoverende Grotte de la Madeleine. Culturele bezienswaardigheden? Die vind je tijdens een dagtrip in Montélimar.

Actieve vakantie in Sampzon

Wie bij TUI een vakantie in Sampzon boekt, rijdt vanuit Nederland in een uur of elf naar een camping in de Zuid-Franse Ardèche. Waar je vanuit de tent zo naar de rivier de Ardèche wandelt. Voor een kanotocht door de beboste, heuvelachtige omgeving. Ideaal voor een familievakantie met kinderen. Spannend! Maar je kunt natuurlijk ook je wandelschoenen aantrekken voor een bezoek aan het nabijgelegen Réserve naturelle nationale des gorges de l'Ardèche. Enorme kloven, imposante roodbruine rotsformaties, smaragdgroen kolkend water... Om ook de Grotte de la Madeleine niet te vergeten. Om tijdens een actieve vakantie in Frankrijk stalagmieten en stalactieten te tellen. Niet vergeten je camera mee te nemen naar het park.

Dagtrip naar Montélimar

Ben je tijdens een vakantie in Sampzon ook benieuwd naar de culturele bezienswaardigheden in de Ardèche? Dan is een dagtrip naar Montélimar een aanrader. Dat de stad in de Romeinse tijd erg belangrijk was, is nog altijd terug te zien. Zo kom je onderweg naar Montélimar de overblijfselen van verschillende Romeinse aquaducten tegen. Maar sla ook vooral het middeleeuwse Château des Adhémar niet over, met oude muurschilderingen en een museum voor hedendaagse kunst. En een panoramisch uitzicht over de groene omgeving.

Bekijk alle vakanties Sampzon (1)