Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Sedan

De middeleeuwse stad Sedan ligt midden in de bosrijke Franse Ardennen. Hier wacht een vorstelijke ervaring op je, want tijdens een vakantie in Sedan met TUI slaap je in een echt middeleeuws kasteel! Na deze unieke overnachting leidt een gids je door het 35.000 vierkante meter tellende Château Fort de Sedan. En een vakantie in de Ardennen is óók nog een goede gelegenheid om te proeven van het heerlijke bourgondische leven van Champagne-Ardenne.

Als een vorst in Sedan

Koninklijk overnachten: dat kan op vakantie naar Sedan met TUI. Deze oude stad in de Franse Ardennen ligt op nog geen 5 uur rijden van Nederland en biedt de unieke kans om in een middeleeuws kasteel te slapen. Dankzij alle moderne gemakken slaap je in Château Fort de Sedan als een vorst. Wie wil dat nou niet? De rijke historie van dit immense 'château' ontdek je tijdens een rondleiding. Zo leer je dat het kasteel inmiddels 6 eeuwen oud is en een oppervlakte beslaat van 35.000 vierkante meter. De gids leidt je door de ondergrondse gewelven, langs de stadsmuren (mét het mooiste uitzicht van de regio) en vertelt je alles over de zalen waar je doorheen komt. Een indrukwekkende ervaring!

Bourgondisch smullen in de Ardennen

Het is geen verrassing dat de Fransen in de Ardennen net als hun Belgische buren van lekker eten houden. In het gezellige Sedan vind je dus genoeg goede restaurants om het bourgondische leven te proeven. Een maaltijd gaat hier altijd vergezeld van een goed glas cider of wijn uit de Champagne-streek. Maar gelukkig is er in de omgeving van Sedan genoeg gelegenheid om de calorieën weer kwijt te raken. Maak bijvoorbeeld eens een lange wandeling door een van de bossen. Of kies voor een actieve fietsvakantie waarbij Sedan het begin- of eindpunt is van een route langs de Maas. Onderweg kom je langs culturele hoogtepunten in Champagne-Ardenne zoals de steden Charleville-Mézières en Givet.

Bekijk alle vakanties Sedan (1)