Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sète

Vakantie Sète

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Languedoc & Roussillon
  4. Sète

In het zuiden van Frankrijk ligt het charmante kustplaatsje Sète. Op dit ‘unieke eiland’ voert water de boventoon met aan de ene kant de Etang de Thau en aan de andere kant de Middellandse Zee. Om nog maar te zwijgen over de vele kanalen die de stad sieren. Ook als u liever op het droge blijft, hoeft u zich niet te vervelen tijdens een vakantie Sète. Vijf zandstranden met leuke strandtentjes wachten op u.

Appartement Sète

Zonaanbidders opgelet. Verblijf in een appartement in Sète en kies een van de 5 stranden uit voor een dagje zonnen aan de Middellandse Zee. Sète ligt dan ook aan de Zuid-Franse Languedoc & Roussillon kust. Zeilen langs de groene kust, kajakken langs azuurblauwe baaien en snorkelen in het helderblauwe water; waterpret is verzekerd. Al kun je na het ontbijt met vers afgebakken croissants ook het Etang de Thau opzoeken. Wandel via kanalen en bruggen naar deze zoutvlakte en zie hoe lokale vissers de mosselen en oesters uit het water halen. Wedden dat deze schelpdieren ’s avonds heerlijk smaken in een eigengemaakte salade.

Bekijk alle appartementen Sète (1)

Een 'uniek eiland' in Zuid-Frankrijk

Het plaatsje Sète, gelegen in de Zuid-Franse regio Languedoc & Roussillon, omcirkelt de eenzame heuvel de Mont Saint-Clair. De stad lijkt in veel opzichten op Venetië, want het heft veel weg van een eiland dat ingeklemd ligt tussen de Middellandse Zee en de Etang de Thau: een enorme vlakte van zout water gekoloniseerd door oesters en mossels. De poëet Paul Valéry noemde zijn geboortestad ‘uniek eiland’. Maar daar houdt de gelijkenis nog niet op, want dit karakteristieke vissersdorpje heeft ook vele kanalen die overspand worden door bruggen als de Tivoli brug. Niet voor niets draagt deze stad dan ook de bijnaam ‘het Venetië van Languedoc’.

Spitter Spetter Spater…

Voor een lekker lui dagje en nog meer waterpret telt de 12 kilometer lange kust van Sète maar liefst 5 stranden waar u tijdens uw strandvakantie volop van kunt genieten. Bezoek bijvoorbeeld ‘plage du Lazaret’ of ‘plage de la Corniche’. Dankzij de golfbrekers zijn deze stranden ideaal voor de allerkleinsten die er in alle veiligheid kunnen spelen in de bewaakte zwemzone. Lekker bijkleuren in de zon of een van de leuke strandtentjes bezoeken die overal te vinden zijn.

Houdt u wel van een beetje actie? U bent omringd door water, dus dat betekent natuurlijk dat een vakantie Sète de perfecte gelegenheid is om wateractiviteiten te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld leren duiken, zeilen en kajakken.

Na een drukke dag op het water of een ontspannen middag op het zandstrand kunt u zich gaan opfrissen in uw appartement van TUI, direct aan de kust gelegen. Bent u op familievakantie in Sète? Op de camping is er van alles en nog wat te doen voor de kids: roetsjen van de glijbanen bij het zwembad, een potje volleyballen tussen de schaduwrijke bomen of uit je dak gaan op de trampoline in de speeltuin.

Bekijk alle vakanties Sète (1)