Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Soulac sur Mer

Soulac-sur-Mer is een rustige badplaats in het Franse departement Gironde, gelegen aan de Atlantische zee. Het gebied is omgeven door mooie pijnboombossen en talrijke wijngaarden. Proef tijdens een vakantie Soulac sur Mer de beroemde wijnen van Médoc in het kasteel 'Châteaux Lafite-Rothschild'. Of bezoek de Benedictijnse basiliek, de Notre Dame Fin-des-Terres, in het centrum.

Proef de streekwijnen. Santé!

Achter het zandstrand van Soulac sur Mer vormen duinen en pijnbomen een prachtig decor. Naast heerlijk zonnen en zwemmen in de Atlantische Oceaan heeft de badplaats ook een hoop bezienswaardigheden en sfeervolle restaurants voor je in petto. Dineer bijvoorbeeld in ‘La Table Médocaine’, hier vind je de traditionele Franse keuken en kun je de streekproducten proeven. Wat dacht je van de bekende Médoc garnalen?

Een glaasje wijn mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Soulac sur Mer ligt namelijk in een van de beroemde wijnstreken van Frankrijk; de Médoc. Bezoek tijdens een vakantie Soulac sur Mer een van de vele wijnhuizen en proef hier heerlijke wijnen van de druiven ‘Cabernet Sauvignon’ of 'Petit Verdot’. Nabij de 4 sterren camping van TUI in Soulac sur Mer vind je ook 'Château Lafite-Rothschild', een kasteel en wijnlandgoed waar je de wijnen van talrijke beroemde druifsoorten leert kennen.

'Sightseeing' of zonnebaden?

Wil je een dagje de omgeving verkennen? Dan is het een aanrader om tijdens een vakantie Soulac sur Mer de Romaanse kerk in het centrum te bezichtigen. Deze Benedictijnse basiliek, de Notre Dame Fin-des-Terres, dateert uit de 11e eeuw en heeft marmeren zuilen en kapitelen, afkomstig uit een Romeinse tempel. Het bijzondere aan deze basiliek is dat de vloer lager ligt dan de omgeving. Dit komt omdat het gebouw gedeeltelijk ingegraven is door opgewaaid zand.

Na een dagje 'sightseeing' of zonnebaden, keer je terug naar de 4 sterren camping. Vanaf hier ben je binnen een aantal tellen op het strand of in het buitenbad met glijbaan. Voor de kinderen is er een speeltuin en een kidsclub waar ze zich optimaal kunnen vermaken, terwijl je in het campingcafé de planning van de volgende dag kunt organiseren.

Bekijk alle vakanties Soulac sur Mer (1)