Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Soyons

Bonjour! Ga terug naar de prehistorie en Middeleeuwen in de Franse plaats Soyons. In dit historische dorpje, gelegen in de Ardéche, vind je veel terug over de geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld de grotten van Trou du Renard en kom oog in oog te staan met de plek waar de Neanderthalers hebben geleefd. Sta versteld door de prachtige muurschilderingen en rijd de volgende dag naar het Ardéche Miniatures-Museum om nóg meer te leren over de geschiedenis.

Vakantie Soyons

Het historische Soyons

Soyons ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan de linkeroever van de Rhône, in de regio Ardéche. Het dorpje is trots op zijn verleden, het bevat een historisch centrum met oude straatjes en in het dorp zelf is al voor meer dan 150.000 jaar aan geschiedenis teruggevonden. Soyons heeft een uitzonderlijk archeologisch erfgoed, wat te zien is in de grotten van Trou du Renard, waar Neanderthalers hebben geleefd. Je vindt hier onder andere bijlen, vazen en muurschilderingen. Ook in het Musée Archéologique vind je veel historische vondsten, met name uit de Romeinse tijd. Zo vind je er bijvoorbeeld bijlen en potten uit de prehistorie.

Met een miniatuurtreintje door de Ardèche

Je vakantie in Soyons staat volledig in het teken van het ontdekken van de Franse geschiedenis. In de omgeving vind je nog meer musea, onder andere het Ardéche Miniatures-Museum, dat op ongeveer 10 minuten rijden ligt van de accommodatie van TUI. Na een bezoekje aan het museum plof je neer op het terras. Terwijl de kinderen zichzelf vermaken met de miniatuurtreintjes die door het park rijden, geniet je van een lekkere kop koffie in de warme Franse zon. Een vakantie vol ontspanning en cultuur, heerlijk toch?