COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
St.-Amans-Des-Cots

Vakantie St.-Amans-Des-Cots

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Midi-Pyreneeën
  4. St.-Amans-Des-Cots

Tijdens een vakantie in St.-Amans-des-Côts kom je tot rust in de ongerepte natuur van de Franse streek Midi-Pyreneeën, in de regio Occitanie. Voor een actieve vakantie zit je in dit charmante dorp goed, want in het omringende natuurgebied van Aubrac liggen talloze fiets- en wandelpaden. Of neem een duik in het Lac de la Selve. En wil je al die natuur afwisselen met wat cultuur? Bezoek dan fraaie historische dorpen zoals Estaing aan de rivier de Lot.

Vakantie St.-Amans-Des-Cots

Ontdekken vanaf de camping in St.-Amans-des-Cots

Boek je een vakantie naar St.-Amans-des-Côts, in het noorden van de streek Midi-Pyreneeën, dan kun je vanaf de camping van TUI op ontdekking. St.-Amans-des-Cots is een pittoresk dorp met typische huizen die de regio Occitanie bijzonder maken. Het ligt tussen de glooiende velden en bosrijke heuvels van het Aubrac-natuurgebied. Fietsen, mountainbiken, wandelen... Het kan hier allemaal uitstekend. Je kunt zelfs een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen, want die komt rakelings langs het dorp. De camping van TUI is de perfecte uitvalsbasis voor al deze activiteiten.

Waterpret aan het Lac de la Selve

Wie houdt van sport en spel, zal zich op de camping in St.-Amans-des-Cots niet vervelen. Deze ligt namelijk direct aan het meer van Selves, waar je kunt kanoën, waterfietsen en vissen. Rondom het meer liggen fiets- en wandelpaden. Ook de camping zelf biedt volop vertier. De kinderen duiken gelijk bij aankomst al het zwembad in. En geef ze eens ongelijk, want dit zwembad heeft verschillende glijbanen én een wildwaterbaan. Zo heb je geen kind aan ze!

Cultuur snuiven in Estaing

Tijdens de vakantie in St.-Amans-des-Cots wissel je al die schitterende natuur eenvoudig af met een vleugje cultuur. In het centrum van St.-Amans-des-Cots, op 10 minuten rijden, vind je de historische kerk uit 1626. Vooral de door Gomez geschilderde altaarstukken zijn een lust voor het oog. Ook prachtig om te zien zijn andere historische plaatsen als Estaing. Dit dorp ligt op een half uur rijden ten zuiden van St.-Amans-des-Cots, aan de rivier de Lot. Het staat bekend om zijn 16e-, 17e - en 18e-eeuwse gevels en het kasteel op de heuvel.