Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie St. Apollinaire

Sportievelingen zullen zich geen moment vervelen tijdens een vakantie St. Apollinaire. Dit dorpje ligt te midden van de Franse Alpen aan de rand van Parc National des Ecrins. Besneeuwde bergtopen, dichte bossen en spiegelende meren vormen het decor. Pak de wandelschoenen maar in een maak een tocht naar Lac de Serre-Ponçon. Bij dit stuwmeer rust je uit op de strandjes of beoefen je watersporten als kajakken en zeilen.

Vakantie St. Apollinaire
  • Bergdorpje in de Franse Alpen
  • Aan de Durance
  • Bloemenweiden en Bergtoppen
  • Dichtbij Parc National des Ecrins
Bekijk alle vakanties St. Apollinaire (1)

Een actieve vakantie in de Franse Alpen

Wakker worden met uitzicht op besneeuwde bergtoppen en onontdekte bossen doe je tijdens een vakantie St. Apollinaire. Dit Franse dorpje ligt aan de rand van het Parc National des Ecrins te midden van de Franse Alpen. Voor natuurliefhebbers en actievelingen is dit een stukje paradijs op aarde. Trek na het ontbijt op de veranda van de stacaravan de wandelschoenen maar aan en verken de groene, bergachtige omgeving van St. Apollinaire. Bijkomen doe je onderweg bij het spiegelgladde meer van St. Apollinaire. De reflectie van de besneeuwde bergen en kleurrijke bossen in het wateroppervlakte is magisch en erg fotogeniek. Vergeet je camera dus niet mee te nemen.

Watersporten op Lac de Serre-Ponçon

Ook het Lac de Serre-Ponçon ligt binnen handbereik tijdens een vakantie St. Apollinaire. Bij dit grootste, kunstmatige meer van Europa zijn de zandstrandjes de ideale plek om te genieten van de zon. St. Apollinaire ligt niet voor niks in het meest zonnige gedeelte van de Alpen. Maar ook watersporters kunnen hun hart ophalen bij het stuwmeer van Serre-Ponçon. Zeilen, waterskiën en windsurfen zijn maar een paar opties. En met een kajak kun je via het meer de rivieren Durance en Ubaye op peddelen en een onvergetelijke tocht maken langs stroomversnellingen en watervallen.

Bekijk alle vakanties St. Apollinaire (1)