Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
St.-Brévin-Les-Pins

Vakantie St.-Brévin-Les-Pins

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Pays de la Loire
  4. St.-Brévin-Les-Pins

Met drie zandstranden aan de Atlantische Oceaan is de Franse badplaats St.-Brévin-Les-Pins de plek voor een zonvakantie. Wandel vanaf de camping via het unieke duinenbos van La Pierre Attelée naar de het gelijknamige strand. Huur een kajak om al peddelend de kunstzeeslang van Huang Yong Ping bewonderen. Of pak tijdens een vakantie St.-Brévin-Les-Pins de fiets voor een bezoek aan de weekmarkt voor de Saint Nicolas kerk.

Vakantie St.-Brévin-Les-Pins

Peddelen langs een kunstzinnige zeeslang

De Franse badplaats St.-Brévin-Les-Pins, gelegen in het departement Loire Atlantique, is met drie brede zandstranden aan de Atlantische Oceaan een strandbestemming bij uitstek. Van de drie ligt La Pierre Attelée op loopafstand van de camping van TUI. Via een wandelpad dat door het eikenbos van La Pierre Attelée loopt - het enige duinenbos in deze streek - bereikt u het strand.

Achter de duinen wacht een zandvlakte die populair is bij watersporters zoals zeilers en surfers, maar ook bij families vanwege het langzaam aflopende strand. Peddel het water eens op met een kajak en breng een bezoek aan het naastgelegen Du Nez du Chien-Mindin strand. Hier is een unieke bezienswaardigheid in het water te vinden: het skelet van een zeeslang die door de kunstenaar Huang Yong Ping is gemaakt en hier neergezet.

Een ander indrukwekkend staaltje architectuur is de Pont de Saint-Nazaire dat met zijn 61 meter hoogte de Loire overbrugt tussen St.-Brévin-Les-Pins en St. Nezaire.

Een maaltje shoppen op de weekmarkt

Tijdens een autovakantie naar St.-Brévin-Les-Pins kunt u de auto ook laten staan op de 4 sterren camping van TUI en met een gehuurde fiets het centrum van de stad aandoen. De bezienswaardigheid van deze badplaats is de stenen Saint Nicolas kerk die een vierkanten klokkentoren bezit. De kerk is opgetrokken in steen en steekt daardoor mooi af tegen de witte huizen in St.-Brévin-Les-Pins. Vergeet ook de fietstas niet mee te nemen, want op de weekmarkt kunt u verse groenten en fruit kopen voor in uw stacaravan.