Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie St. Geniez d'Olt

Toe aan rust en natuur? Boek dan een vakantie naar St. Geniez d'Olt. Dit dorp ligt in het departement Aveyron in Zuid-Frankrijk. Het historische St. Geniez d'Olt ligt aan de oevers van de rivier de Lot en is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Rijd bijvoorbeeld naar Grands Causses Nationaal Park om te wandelen over groene hoogvlakten en door diepe ravijnen. Vooral de kloof Gorges du Tarn is een lust voor het oog.

Vakantie St. Geniez d'Olt

Rust en natuur in St. Geniez d'Olt

Wandelschoenen, zwemkleding, fotocamera en een e-reader vol boeken. Daarmee kom je de vakantie in St. Geniez d'Olt zeker door. Dit kleine dorp ligt in het departement Aveyron in het zuiden van Frankrijk. Achter St. Geniez d'Olt rijzen de heuvels en het plateau van Aubrac omhoog en midden door de stad stroomt de rivier de Lot. Deze ligging maakt het dorp vol historische huizen zo fotogeniek. Je slaapt in een praktisch ingericht appartement op een vakantiepark van TUI, buiten St. Geniez d'Olt. De kinderen liggen al snel in het zwembad en verderop hoor je de Lot voorbij kabbelen. Op deze rustgevende plek komt het vakantiegevoel beslist vanzelf.

De unieke Grands Causses

Volg je tijdens de vakantie in St. Geniez d'Olt de Lot, dan kom je uit in het dorpscentrum. Slenter hier door geplaveide straten met knusse stenen huisjes. Net buiten het centrum ligt het Couvent de L'Union. Onder zijn bogengalerijen huist tegenwoordig een hotel, maar de binnenplaats met zijn platanen en oude put is een plaatje om te zien. Een extra voordeel van St. Geniez d'Olt is de nabijheid van schitterende natuur. Op een uur rijden ligt het Grands Causses Nationaal Park. Hier wandel je over hoogvlakten en door diepe kloven zoals Gorges du Tarn. Tip: ga eens kajakken of kanoën op de Tarn voor een indrukwekkend uitzicht.