Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie St. Nectaire

Tijdens een vakantie in St. Nectaire wandel je naar hartelust langs vulkanen, meren en door de dichte bossen. Dit dorp ligt namelijk in het natuurpark Volcans d'Auvergne, midden in Frankrijk in de regio Auvergne. Vermoeide spieren zul je er niet snel hebben, want het hotel beschikt over een fijne wellness met sauna en massagemogelijkheden. Een dagje niet wandelen? Bezoek dan bijvoorbeeld de Romaanse St. Nectaire-kerk in het dorp.

Vakantie St. Nectaire

Rust en ruimte in St. Nectaire

Boek je bij TUI een vakantie in St. Nectaire, dan krijg je de rust en de ruimte er gratis bij. Dit charmante dorp ligt centraal in Frankrijk, in de regio Auvergne. Rondom St. Nectaire strekken zich de groene heuvels en bossen uit van het natuurpark Volcans d'Auvergne. Wandelliefhebbers ontdekken hier onder andere de GR 441 en GR 30, twee langeafstandsroutes die je door de hoogtepunten van het vulkanenlandschap voeren. En aan het einde van een wandeldag kun je terecht in de wellness van het hotel voor een fijne massage. Heerlijk, toch?

De trots van St. Nectaire

Ga tijdens een vakantie in St. Nectaire zeker op verkenning in het dorp. Bezoek bijvoorbeeld de kerk van St. Nectaire. Dit Romaanse kunststuk is de blikvanger van het dorp. Het ligt bovenop de Cornadore-heuvel in het dorpshart, 5 minuten rijden van het hotel. Een gids vertelt je enthousiast alles over de glas-in-loodramen en wijst je op de versieringen van het gebouw. Nadien strijk je op een van de nabijgelegen terrassen neer voor een kop koffie met bosbessentaart. Tip: koop in een delicatessenwinkel nog een stuk St. Nectaire-kaas als souvenir, want dit is de lokale trots.