Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie St. Pierre d'Oléron

Pak de wandelschoenen en badlakens maar in! Want tijdens een vakantie in St. Pierre d'Oléron trek je de natuur in én rust je daarna uit op kilometerslange zandstranden. Het dorp St. Pierre d'Oléron ligt op het eiland Île d'Oléron in het departement Charente Maritime, aan de westkust van Frankrijk. Fietsen en wandelen doe je in natuurgebieden als Marais aux Oiseaux. Onderweg bewonder je onder meer de zoutbekkens bij Le Grand-Village-Plage.

Vakantie St. Pierre d'Oléron

St. Pierre d'Oléron blijft verrassen

Een vakantie St. Pierre d'Oléron brengt je naar het Île d'Oléron, aan de zonnige westkust van Frankrijk. Dit eiland hoort bij het departement Charente Maritime en ligt in de Atlantische Oceaan, pal voor de kust van de stad La Rochelle. De gemoedelijke sfeer, rustgevende natuur en vele zonuren maken Île d'Oléron tot een vakantiebestemming die blijft verrassen. Je verblijft op een vakantiepark van TUI net buiten het dorp St. Pierre d'Oléron, centraal op het eiland. Rondom het park strekken groene velden zich uit tot aan de duinen en het zandstrand van La Cotinière, 800 meter verderop. Je vindt er ongetwijfeld een rustig plekje voor de badhanddoek.

Fietsen over het Île d'Oléron

Het vlakke landschap rond St. Pierre d'Oléron leent zich perfect voor fietstochten. Zet bijvoorbeeld koers naar het dorp St. Pierre d'Oléron. Flaneer door de Rue de la République met zijn winkels, cafés en restaurants. Voor een portie natuur koers je daarna naar het Marais aux Oiseaux. Dit natuurgebied ligt op een kwartier fietsen ten oosten van St. Pierre d'Oléron. Hier komen zo'n 250 vogelsoorten voor. Houd je ogen dus open voor ooievaars en buizerds. Zoek je inspiratie voor andere uitstapjes op het eiland tijdens de vakantie in St. Pierre d'Oléron? De vuurtoren van Chassiron, het strand van Boirie met zijn gekleurde strandhuisjes en de zoutbekkens bij Le Grand-Village-Plage zijn een paar tips.