COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Talmont-Saint-Hilaire

Vakantie Talmont-Saint-Hilaire

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Pays de la Loire
  4. Vendée
  5. Talmont-Saint-Hilaire

Tijdens een vakantie in Talmont-Saint-Hilaire heb je zeker genoeg te doen. Zwemmen, fietsen of op ontdekkingstocht door de haven: het kan allemaal in deze badplaats aan de Atlantische Kust in Frankrijk. Pak ook de badhanddoeken in, want het zandstrand van Veillon ligt met de auto een kwartiertje verderop. De frisse zeebries verjaagt alle dagelijkse stress. Ben je toe aan een snufje cultuur? Dan heten de ridders van het middeleeuwse kasteel je welkom.

Vakantie Talmont-Saint-Hilaire
Bekijk alle vakanties Talmont-Saint-Hilaire (1)

Familievakantie in Talmont-Saint-Hilaire

Neem de hele familie maar mee op vakantie naar Talmont-Saint-Hilaire. Deze badplaats ligt aan de Atlantische Kust in West-Frankrijk, in het departement Vendée. Dat betekent dat je een gevarieerde vakantie te wachten staat. Je verblijft bijvoorbeeld in een vakantiepark van TUI net buiten het dorp. Grote gezinnen zijn hier van harte welkom in de 4-kamer vakantie woningen. Het zwembad, multisportterrein en kinderclubs maken dit park tot een heerlijke plek voor een familievakantie.

Naar het strand van Veillon

Talmont-Saint-Hilaire ligt direct aan zee. Vanuit het vakantiepark rijd je in een kwartier naar het zandstrand van Veillon. Geniet er op je badhanddoek van de Franse zonnestralen en waai lekker uit met de Atlantische zeebries in je haar. Rijd vervolgens door naar de Bourgenay-haven van Talmont-Saint-Hilaire. Onder het genot van een ijsje bewonder je de talrijke jachten die hier ronddobberen. Voor een snufje cultuur bekijk je hier de Onze-Lieve-Vrouwe-kapel. Met zijn kantelen en torens lijkt het haast een sprookjeskasteel.

Beleef de middeleeuwen in Chateau Talmont

En nu we het toch over kastelen hebben... Tijdens de vakantie in Talmont-Saint-Hilaire kun je het oude optrekje van Richard Leeuwenhart bezoeken. Dit middeleeuwse kasteel staat in het centrum van het dorp op een heuvel. Ridders en jonkvrouwen van elke leeftijd vermaken zich hier zeker. Vooral in de zomermaanden is dat het geval, want dan organiseert Talmont-Saint-Hilaire middeleeuwse evenementen met riddergevechten en toernooien te paard. Spektakel gegarandeerd!

Bekijk alle vakanties Talmont-Saint-Hilaire (1)