Tarn

Vakantie Tarn

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Tarn

Tijdens een vakantie Tarn kom je ogen tekort. Deze regio in het zuiden van Frankrijk ligt in de Midi-Pyreneeën en heeft een indrukwekkend landschap. De grillige ravijnen, 'gorges du Tarn', turquoise gekleurde meren en middeleeuwse kastelen passeren de revue tijdens het kajakken of wandelen door Nationaal Park Haut-Languedoc. Bijkomen doe je tijdens de actieve vakantie in een vrijstaande villa met privé zwembad. Luxe ten top!

Indrukwekkend: kajakken rondom Tarn

Na een actieve ontdekkingstocht door de Franse Pyreneeën ontspannen in een vrijstaande villa met privé zwembad? Kies dan voor een vakantie Tarn in het zuiden van Frankrijk. Deze streek in de Midi-Pyreneeën dankt zijn gezicht aan de grillige ravijnen, turquoise gekleurde meren en onontdekte bossen. Verschillende rivieren banen zich een weg door het indrukwekkende landschap. Vanuit de luxe vakantiewoning bij het dorpje Pont-de-Larn is een kajaktocht over de l’Arn rivier aan te raden. Voor je het weet peddel je Nationaal Park Haut-Languedoc binnen en zorgt de (zwarte) bergketen Montagne Noire voor adembenemende uitzichten. Pauzeren kan op de verborgen strandjes.

Wandelen naar het kasteel van Montlédier

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens de vakantie Tarn de wandelschoenen aantrekken en naar het centrum van Pont-de-Larn lopen. Vooral het middeleeuwse kasteel van Montlédier is een bezoek waard. Het kasteel met de ronde torens en massieve muren is gebouwd op een groene heuvel en ligt een beetje verscholen tussen de bomen. Dit historische bouwwerk zou dan ook niet misstaan in een sprookje van Walt Disney. Je bereikt het kasteel door de Rue du Château de volgen. Ondertussen is het uitzicht op de bergen van de Pyreneeën adembenemend te noemen. Bijkomen van de steile wandeling kan in de luxe villa van TUI. Plons het zwembad in of steek ’s avonds de barbecue aan.

Bekijk alle vakanties Tarn (1)