Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Turckheim

Ogen tekort kom je tijdens een vakantie Turckheim. Alleen al de rit naar dit Franse stadje is overweldigend. Dat komt omdat Turckheim aan de wijnroute van de Elzas ligt en je dwars door de glooiende wijngaarden rijdt. Eenmaal aangekomen in Turckheim is het alsof je een prentenboek openslaat. Vakwerkhuizen, klinkerstraatjes en potten vol fleurige bloemen vormen het straatbeeld. De ideale plek voor een romantisch weekend weg.

Vakantie Turckheim

Het pittoreske decor van Turckheim

Als we het vrij onbekende Turckheim in een paar woorden moeten omschrijven kunnen we het best zeggen ‘een schitterende verrassing’. Dit Franse stadje ligt in de Elzas niet ver van het sprookjesachtige Colmar. Maar ook in Turckheim komt een prentenboek tot leven. Kleurrijke vakwerkhuizen, klinkerstraatjes en fleurige bloemenperken vormen het stadsbeeld. En omdat het hier onontdekt is kun je in alle rust door de geplaveide straten flaneren. Zoek tussendoor een restaurant op om van de Elzasser wijn te proeven of stap tijdens de vakantie Turckheim de verborgen galerieën binnen. Ontspannen doe je in het hotel van TUI waar het terras op de binnenplaats staat.

Rijden over de Routes des Vins

Je smaakpapillen zullen overuren draaien tijdens een vakantie Turckheim. De stad ligt namelijk aan de bekende wijnroute van de Elzas. Zodra je Turckheim uit rijdt wacht een decor van glooiende heuvels vol wijnstokken en pittoreske boerderijen met eindeloze wijngaarden. Omdat de Routes des Vins ongeveer 180 kilometer lang is, kun je ´m in een dag rijden. Onderweg zijn er genoeg wijnboerderijen te vinden waar je de beste wijn uit de Elzas kunt proeven. Met een plank vol Franse kaasjes, stokbrood en druiven is het plaatje natuurlijk helemaal compleet.