Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Villiers-Le-Mahieu

Vakantie Villiers-Le-Mahieu

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Parijs-Ile de France
  4. Villiers-Le-Mahieu

Zoekt u een plek op het rustige platteland van Frankrijk maar niet al te ver weg van Parijs? Dan biedt een vakantie in Villiers-Le-Mahieu uitkomst. Gelegen op een rustige locatie te midden van diverse uitgestrekte velden, mooie bossen en wandelpaden biedt de omgeving van Villiers-Le-Mahieu volop natuur. Bezoek het paleis van de ‘Zonnekoning’ in Versailles of geniet van een vorstelijk diner in uw eigen ‘château’.

Vakantie Villiers-Le-Mahieu

Terug naar de tijd van de ‘Zonnekoning’

Heeft u uw croissantje en verse jus op? Dan kan een dag vol cultuur beginnen. Iets ten noorden van Villiers-Le-Mahieu ligt het park van Thoiry. In dit park kunt u diverse dieren bezichtigen zoals de nandu en panters.
Of struin door de romantische tuinen van Châteaux de Thoiry met haar prachtige bomen en ruik de geur van magnolia. Met zo’n 150 hectare grond is er genoeg te zien.

Een ander prachtig stukje natuur, hetzij aangelegd, vindt u in de tuinen bij het kasteel in Versailles. In het Château de Versailles wordt u overal begroet door het embleem van Lodewijk de XIV, ‘De Zonnekoning’ die vanaf 1661 over Frankrijk regeerde. Verwonder u over de pracht en praal van het paleis, de vele reflecties in de Spiegelzaal met prachtige kroonluchters en de immense bloementuinen met klaterende fonteinen.

Parijs vanuit de hoogte

Omdat Villiers-Le-Mahieu dicht bij Parijs ligt zijn dagtochtjes naar de ‘lichtstad’ zo gemaakt. Een van de bekendste trekpleisters is natuurlijk de Eiffeltoren. Het uitzicht vanaf deze toren, een constructie van de ‘ijzertovenaar’ Gustave Eiffel, is zeker een aanrader.

Maar wist u dat u vanaf het dak van het warenhuis Galeries Lafayette ook een prachtig uitzicht heeft over de stad? Ook van binnen is dit warenhuis zeer indrukwekkend. De goud gekleurde balkonnetjes en de vele winkeltjes bieden uren kijk- en winkelplezier. Minder pronkzuchtig echter even leuk is een bezoek aan de vlooienmarkt Saint-Ouen. Hier kunt u de kraampjes afstruinen op zoek naar snuisterijen en brocante. Vergeet zeker niet om af te dingen!

Zijn de kinderen mee? Een bezoek aan Disneyland Paris is zo gemaakt vanuit Villiers-de-Mahieu. Loop door Mainstreet richting het sprookjesachtige kasteel van Doornroosje en maak uw eerste ‘selfie’ van de dag.
Vanuit hier kunt u in verschillende kanten op: laat de kanonskogels om u heen vliegen in de Pirates of the Caribbean, maak een ritje door de mijnen van Big Thunder Mountain of kies voor een futuristische adrenalineshot in Space Mountain. Na een vlucht boven Londen met Peter Pan en het uitzoeken van een souvenir in een van de talloze winkels, raken ze nooit meer uitgepraat.

Voel u als een vorst

Tijdens uw vakantie Villiers-Le-Mahieu voelt u zich als een vorst. U verblijft namelijk via TUI in het prachtige sprookjesachtige Château-Villiers-Le-Mahieu met zwembad.

Maak een avondwandeling langs het van oorsprong 13e eeuwse kasteel. In het 21 hectare omvangrijke park treft u oude bomen, grachten, bloementuinen en fraaie tuinbeelden aan. De dag afsluiten met een vorstelijk diner kan hier ook. Probeer de haasbiefstuk met een glas ‘vin rouge ou blanc’ en geniet optimaal van de Franse sfeer.