Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Yport

Een vakantie in Yport betekent logeren in een levend schilderij. Dit vissersplaatsje aan de Normandische kust in Frankrijk is namelijk een plaatje om te zien. Groene heuvels en bossen omringen het sfeervolle Yport, dat direct aan het Kanaal ligt. Een dagje strand is hier een hele belevenis vanwege de witte kliffen. Het uitzicht is magnifiek. Ook nabijgelegen hoogtepunten als Aiguille d'Étretat maken je vakantie onvergetelijk.

Vakantie Yport

Yport: logeren in een levend schilderij

Heb je altijd al de beroemde krijtrotsen van Normandië willen bewonderen? Boek dan een vakantie naar Yport. Dit vissersstadje vind je in het noordelijke deel van Normandië, op een uurtje rijden van de stad Le Havre. Groene heuvels vol bossen omgeven het sfeervolle plaatsje. Aan het Kanaal veranderen de heuvels in indrukwekkende witte kliffen. Dit inspireerde Franse kunstenaars als Monet al tot fantastische schilderijen. Te midden van dit levende schilderij verblijf je bijvoorbeeld op een camping van TUI. Slapen doe je in een stoere safaritent of comfortabele stacaravan. Voor de kinderen maakt het weinig uit, want het zwembad is toch het allerleukste van deze vakantie.

Beleef het beste van de Normandische kust

De vakantie in Yport zit bomvol bijzondere belevenissen. Dat begint al met een dagje strand. Je wandelt er in een kwartiertje heen. Een voetpad leidt door het centrum van het stadje. Chique stenen huizen flankeren de straten. Hier spot je gezellige restaurantjes en de markant gestreepte kerk van Saint-Martin. Het kiezelstrand van Yport begint bij de blauw-wit gestreepte strandhuisjes. Van hieruit heb je altijd een magnifiek uitzicht over de witte kliffen. Ook de uitstapjes naar krijtrotspunt Aiguille d'Étretat en de historische stad Rouen zijn een belevenis op zich. Beide hoogtepunten bereik je met de auto in minder dan een uur vanaf Yport.