Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Alinda

Vakantie Alinda

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Leros
  4. Alinda

De sfeervolle badplaats Alinda ligt op de heuvels van het Dodekanesos-eiland Leros. De idyllische baai hier is dé plek voor een rustige vakantie! Alinda is typisch Grieks, dus behalve een lang strand vind je hier aan de promenade genoeg taverna's waar je de gastvrijheid van Leros letterlijk kunt proeven. Het gezicht van Leros leer je trouwens ook goed kennen in het folkloremuseum of tijdens een autorondrit over het Griekse eiland.

Vakantie Alinda
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

Strandrust in ansichtkaartwaardig Alinda

De grillige kust van het Griekse Dodekanesos-eiland Leros herbergt de meest ansichtkaartwaardige baaien, zoals die waar het dorpje Alinda aan ligt. Hoewel deze kustplaats op de heuvels bekend staat als het populairste vakantieoord op Leros, is hier nauwelijks massatoerisme te vinden. Rust- en zonzoekers vinden op het lange kiezelstrand van Alinda zeker een plek om te genieten van de zon én de heldere Egeïsche Zee. Naast zwemmen kun je hier tijdens een vakantie in Alinda allerlei watersporten beoefenen, zoals windsurfen. Na een topdag aan het strand loop je zó weer naar het centraal gelegen appartement van TUI. Eerst even opfrissen en daarna naar de Paraliaki Aliinton strandpromenade voor een Grieks diner. In de schaduw van de pijnbomen slenter je langs talrijke taverna's, winkeltjes en markten. De gezellige terrasjes heb je hier voor het uitkiezen.

Autorondrit over fotogeniek Leros

Wie tijdens een vakantie in Alinda cultuur wil snuiven begint met een bezoek aan de Toren van Bellenis in het centrum van het dorp. In deze villa met zijn markante torentjes vind je het folkloremuseum. Historische sporen vind je niet alleen in dit museum, ook een rondrit over het eiland Leros is een ware ontdekkingstocht. Stap in de huurauto en zet koers naar Agia Marina, de hoofdstad van het Dodekanesos-eiland gelegen aan de andere kant van de baai. Net als Alinda is deze hoofdstad vol witte huisjes gebouwd op een aantal heuvels. Op een van de hoogste heuvels staat het Byzantijnse fort 'Kastro' en een zestal authentieke Griekse molentjes. Zo'n fotogeniek uitzicht vraagt natuurlijk om een vakantiekiekje!