Alykanas

Vakantie Alykanas

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Zakynthos
  4. Alykanas

Aan de rand van groene heuvels vol olijfbomen ligt in het noordoosten van Zakynthos het dorp Alykanas. Voor liefhebbers van rust is dit een ideale plek voor een zonvakantie omdat massatoerisme hier niet bestaat. Tijdens een vakantie Alykanas kun je dan ook in alle rust genieten van het witte zandstrand en de azuurblauwe baai van Alykes. Zoek ’s avonds een taverna op bij de vissershaven en smul hier van de Griekse keuken.

Vakantie Alykanas
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

Een rustige zonvakantie op Zakynthos

Op het bekende Griekse eiland Zakynthos beleef je in Alykanas een rustige zonvakantie. Dat komt omdat dit dorpje aan de noordoostkust vrij is van massatoerisme. Op Alykanas Beach is er dan ook genoeg ruimte om een handdoek neer te leggen. En in de azuurblauwe baai van Alykes kun je snorkelen zonder tegen andere mensen op te botsen. Ondertussen zorgt het uitzicht op de groene heuvels voor een pittoresk decor. Het appartement van TUI ligt overigens middenin de olijfgaarden, dus ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Alykanas. Zoek ’s avonds in de vissershaven een gezellige taverna op waar livemuziek wordt gespeeld en de vakantie is helemaal compleet.

Uitkijken op Shipwreck Beach

Zeg Zakynthos en de meeste mensen denken meteen aan ‘Shipwreck Beach’. Dit strand is een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld en dat komt vooral door het scheepswrak op het strand. Maar ook de grillige rotswanden en het fonkelblauwe water van de Ionische Zee zorgen ervoor dat deze plek een magische uitstraling heeft. Met de boot naar Navagio Beach (zo heet dit strand echt) varen is iets dat de meeste toeristen doen. Tijdens een vakantie Alykanas kun je er ook voor kiezen om een auto te huren en naar het uitkijkpunt op de rotsen te rijden. Het is hier een stuk minder druk, maar het uitzicht is minstens net zo mooi.