Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Kontokali

Veel zonuren, prachtige stranden en een hotel dicht bij zee… Kontokali op het Griekse eiland Corfu heeft alles in huis voor een geweldige zonvakantie. Op het mooie strand aan de azuurblauwe Ionische Zee is het goed toeven tijdens een vakantie in Kontokali. De historie van Corfu ontdek je bij een bezoek aan het eeuwenoude fort en de ruïnes van het Venetiaanse Wapenarsenaal in Gouvia.

Vakantie Kontokali
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

Zonnebaden op het strand van Kontokali

Op het eiland Corfu, aan de noordwestelijke kust van Griekenland vier je een zalige vakantie in Kontokali. In de idyllisch gelegen baai kun je, te midden van de bosrijke omgeving en robuuste rotsen, de hele dag heerlijk zonnebaden. Vanaf een ligbedje op het smalle zandstrand kijk je uit over het bijzonder helderblauwe water van de Ionische Zee. Aan het einde van de dag wandel je vanaf het hotel van TUI zo naar de haven van Kontokali. De straatjes van het centrum leiden je langs een mix van authentieke witte, gele en oranje huizen. De vele knusse taverna’s lonken uitnodigend. Welke lokale specialiteit wil je het liefst proberen? Bij een typisch Griekse maaltijd mag een glaasje Ouzo natuurlijk niet ontbreken.

De historie van Griekenland

Voor een kijkje in de geschiedenis van de omgeving bezoek je tijdens een vakantie Kontokali het oude Venetiaanse wapenarsenaal in Gouvia. Ook in old town Corfu is de historie van het eiland nog heel tastbaar. Over een oude stenen brug loop je naar fort Kerkyra. De dikke betonnen muren laten je zien hoe belangrijk dit fort ooit geweest is. Dat je vanaf het fort zo ver kunt kijken, heeft Corfu tegen menig vijand beschermt. Nu is het uitzicht puur iets bijzonders om tijdens een zonvakantie in Kontakali van te genieten.

Maak een boottocht om Corfu

Een uniek kijkje op de kustlijn van Corfu krijg je vanaf het water. In de jachthaven van Kontokali kun op een boot stappen voor een avontuurlijke tocht om het eiland. Dichtbij de kust aanschouw je de groene heuvels rondom Kontokali. Verder kijk je onderweg je ogen uit bij de idyllische strandjes, de pittoreske havens en de historische bouwwerken van Corfu. De prachtige foto’s die je tijdens zo’n boottocht maakt tonen zeker aan waarom een vakantie in Kontokali meer dan de moeite waard is.