Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Lourdata

Vakantie Lourdata

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Kefalonia
  4. Lourdata

Lourdata is gelegen in de Baai van Lourdas op het Griekse eiland Kefalonia. Wissel tijdens een vakantie in Lourdata stranddagen aan Lourdata Beach af met een bezoek aan het nabijgelegen Nationaal Park Mount Ainos. In dit natuurpark rondom berg Ainos zijn de typisch Kefalonische sparren Abies Cephalonica te bewonderen. Combineer dit alles met een culturele stedentrip naar Argostoli en zijn shopstraat Lithostroto.

Vakantie Lourdata
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

Het bountyeiland gevoel in Lourdata

Lourdata ligt in het westen van Griekenland, op het eiland Kefalonia dat behoort tot de Ionische Eilanden. Met de prachtige Baai van Lourdas, het witte strand en het kristalheldere water van de Ionische Zee is Lourdata een ideale vakantiebestemming en hoef je niet uren te reizen voor dat bountyeiland gevoel! In ruim drie uur vliegen kom je aan bij het appartement van TUI, gelegen boven op een berg. Vanaf hier kun je de bus nemen om de zee van dichterbij te bekijken. Het Lourdas strand beschikt over het Blauwe Vlag kenmerk en omdat het zeewater langzaam afloopt is het een geschikte plek voor wie op familievakantie is met jonge kids. De strandwachten (in het hoogseizoen) zorgen ook voor extra veiligheid.
Ook kun je hier gebruik maken van verschillende watersportmogelijkheden zoals zeilen, wind- en golfsurfen. Voor een Griekse salade met de bekende witte kaas 'Myrzithra' of een goed glas wijn kun je terecht bij strandtent 'Lourdas Mare'. Genieten tijdens een vakantie in Lourdata!

Van Mount Ainos naar het Vallianou

Op Kefalonia kun je een strandvakantie In Lourdata afwisselen met een wandeling tussen wijngaarden, cipressen en typisch Kefalonische sparren Abies Cephalonica die tegen de hellingen van berg Ainos groeien. Vlakbij het appartement in Lourdata ligt namelijk het meer dan 3.000 hectare grote Ainos Nationaal Park, met als hoogste bergtop de 1.628 meter hoge Megas Soros. Combineer dit alles met een culturele stedentrip naar de hoofdstad van Kefalonia, Argostoli. Bewonder hier de bezienswaardige 900 meter lange Drapanos brug en shop je los in Argostoli’s grote shopstraat Lithostroto. Sluit het dagje uit perfect af met een heerlijk koele frappé op het gezellige Vallianou plein in de stad.